28 вересня 2023 16:45

Newsweek: Путін сидить в ізоляції і став ще більш озлобленим

Фото - ua.depositphotos.com


Президент РФ Володимир Путін все частіше ухвалює рішення щодо війни проти України в ізоляції без вплину вищого військового керівництва.


"Путін приймає ключові рішення в основному самостійно, без істотного впливу з боку російського Генштабу", - пише Newsweek з посиланням на звіт аналітичного центру глобальної політики RAND Corporation.


Як зазначається, президент РФ сильно звузив список джерел інформації, а також не терпить, коли йому дають протилежні його думці поради.


За словами експертів, на результативність російських військ також впливають повідомлення про чистки вищого керівництва і перестановки серед командувачів, які відповідають за операції на фронті. Додається, що кризи, з якими останнім часом стикається Росія, торкнулися і очільника країни-терористки особисто. Зокрема, він став більш озлобленим.


Аналітики зазначили, що очільників Кремля тепер "більш нерішучий" щодо ескалації конфлікту з НАТО. Невизначеності додає також непередбачуваність Путіна. Однак на Заході недооцінили страх Москви перед Північноатлантичним Альянсом і пов'язане з ним небажання до прямого протистояння.