22 вересня 2023 21:48

Денис ОЛІЙНИК: "У "Динамо" я відбувся як футболіст, але ЛНЗ налаштований на позитивний результат"

Денис Олійник — легендарна постать для української Прем’єр-Ліги. Вихованець "Динамо" яскраво заявив про себе у "Металісті" та "Дніпрі", а нині допомагає амбітному новачку Vbet Ліги «ЛНЗ» з Черкас вирішити свої турнірні задачі.


У 8-му турі "ЛНЗ" гратиме проти "Динамо". В ексклюзивному інтерв’ю пресслужбі Української Прем’єр-Ліги Денис Олійник розповів про підготовку до гри проти киян, перемогу над "Рухом" у минулому турі та молоде покоління гравців у сучасному українському футболі.

— Денисе, як би ви оцінили стан команди перед матчем проти київського "Динамо"?

— Настрій хороший, крайній матч виграли і це додає позитивних емоцій. Відтак, готуємося як до звичайної гри. Розуміємо силу суперника, поступово підганяємо свою форму. Фізичні кондиції хороші, як у мене, так і у всієї команди. Психологічний стан у нас також в порядку, відтак готуємося до хорошої гри та віримо, що здобудемо позитивний результат.

— Мало хто з покоління нинішніх вболівальників пам’ятає, що ви є вихованцем київського "Динамо". Що ви пригадуєте в першу чергу, коли чуєте про "Динамо"?

— Я пройшов усі ступені динамівської системи: Академію, "Динамо-3", "Динамо-2" та основна команда. Цей клуб в моєму серці, там я став футболістом, завжди переживаю за результати цієї команди, оскільки у структурі цього клубу я провів 8 років. Десь трохи не вистачило, щоб закріпитися в основній команді, але тоді інший час був, тоді молодим не так довіряли, як зараз. Але той період завжди згадую із теплом, вдячний клубу, бо провів там хороший час. Потім я перейшов до "Металіста", де також розвивався, але завдяки "Динамо" я відбувся, як футболіст.

— Минулого туру ви здобули перемогу над "Рухом", забивши вирішальний м’яч за п’ять хвилин до кінця основного часу. Події цього матчу склалися так, як ви планували, чи сценарій матчу вас здивував?

— Ми зіграли дуже організовано, дисципліновано, компактно. Виконали всю установку, яку нам дав тренерський штаб. Коли воно все робиться правильно, тоді десь і удача посміхається. Ми забили у кінці, виграли цю гру, що для нас було дуже важливо, виходячи з тою ситуації, у якій ми перебували. Не дали "Руху" нічого створити та реалізували свої моменти, виграли цей матч.

— Євген Селезньов нещодавно сказав, що зараз покоління футболістів дуже відрізняється від тих, хто грав на початку його професіональної кар’єри. А як вам здається, наскільки змінилися якості футболістів зараз у порівнянні із часами, коли ви починали грати на професійному рівні?

— Я вважаю, що дуже сильно змінилися. Зараз і час інший, і молодь інша, у них інші пріоритети та цілі. Вони зараз більше професійні, ніж гравці в наш час. Нинішні гравці дуже сконцентровані на тренуваннях, на футболі в цілому. Час йде, все змінюється, і цей план — не виключення.

— У "ЛНЗ" по ходу цього чемпіонату змінився головний тренер. Чи це стало стресом для вашого колективу?

— Тут важко відповісти, тому що Сан Санич Ковпак проробив хорошу роботу, команда вийшла до Прем’єр-Ліги, я прийшов до команди та трохи попрацював з ним. Так вийшло, що змінили тренера, але це життя. Зараз прийшов досвідчений фахівець, який давав результат у всіх командах, де працював. У нього є своя філософія і він дуже доступно пояснює. Я бачу в черкаському футболі та "ЛНЗ" велике майбутнє. Тут все розвивається у правильному напрямку. Я маю досвід та можливість порівнювати із різними клубами, тому бачу, що тут все робиться правильно та поступово. Гадаю, з часом "ЛНЗ" вийде на дуже високий рівень.


Фото - ФК ЛНЗ