20 вересня 2023 08:44

Патрік ВАН ЛЕУВЕН: "Є різниця в якості, в досвіді. Якби ми не робили помилок..."

Головний тренер "Шахтаря" Патрік ван Леувен підбив підсумки матчу 1-го туру групового етапу ЛЧ з "Порту" (1:3). Тренер поспілкувався зі ЗМІ одразу після закінчення гри у Гамбурзі. В розмові взяла участь й кореспондентка UA-Футбол Аліна Єрофеєва.


– Це був дебют для Міроші. Чому ви зробили ставку саме на нього сьогодні, у матчі Ліги чемпіонів?

- У нас більше 11 гравців, іноді доводиться робити інший вибір.

- Чи була гра в Гамбурзі для вас особливою з футбольної точки зору?

– Ви бачили повний стадіон, тож це було гарне рішення від "Шахтаря" грати тут. Багато глядачів були зацікавлені у грі міжнародного рівня. Я задоволений локацією та фанатами.

- Наскільки важким був ваш шлях до Гамбурга?

– Як і будь-яка інша наша поїздка до тренувального центру за кордоном. Ось, перетин кордону, ти чекаєш, не просто їдеш, потрібно пройти паспортний контроль. Це займає деякий час до того, як ми дістанемося аеропорту, щоб полетіти в Гамбург. Зрештою, різниця в часових поясах, з цим подорож займає 8-9 годин, тоді як нормальним є переліт на 2-3 години.

– Команда припускалася помилок позаду, особливо на початку матчу. Як ви вважаєте, це було вирішальним у контексті результату, чи є різниця між командами суттєвішою, ніж ви думали до початку зустрічі?

– Я думаю, що є різниця як в якості, так і у досвіді, але теж завжди є шанси. Якби ми не робили помилок... Ні, не кажу, що ми не пропустили б. Однак ми залишалися б довше у грі, це могло б надати більше віри футболістам. Ми зробили дуже хороший гол, зрівняли рахунок, але суперник забив ще раз надто швидко.

– Матвієнко, Бондар, Лемкін – яка ситуація щодо травм?

– Я думаю, Лемкін потягнув м'яз. Чекаємо на результат. Ми чекаємо на результати обстеження. Я поки не можу сказати більше, запитайте мене завтра і я знатиму відповідь. Тобто у межах 24 годин.

Інші гравці, яких ви згадали, вони повернуться швидше, але Бондарю знадобиться трішки більше часу.

– Розумію, що результат поганий. Не могли б ви пояснити деякі рішення щодо складу. Чому Бондаренко та Криськів залишилися на лавці?

– В останні тижні треба було ухвалювати рішення, це пов'язано із тим, що деякі гравці брали участь у матчах збірних. Треба було визначити той склад, який дасть якомога більше енергії у цій серії матчів. Деякі гравці стартували в більшості матчів раніше, але не вийшли з перших хвилин сьогодні.

– Що ви можете сказати про гру Сікана, чи не думали ви замінити його після першого тайму?

– Почав він добре, використовував свою швидкість. Під часу другого голу він помилився, думав, що може перевести гру на інший фланг, але це було невірне рішення. Також я думаю, що не було потреби міняти його у перерві. Ми дали йому шанс виправитися у другому таймі, хотілося, щоб він продемонстрував свою швидкість.