12 вересня 2023 15:39

Йожеф САБО: "Зінченко бачить поле сідницями"

Колишній тренер збірної України Йожеф Сабо поділився своїми очікуваннями від гри з Італією, а також пройшовся персоналіями української команди.


– Італійці будуть надзвичайно мотивовані обіграти Україну. Це завдання для Реброва – як зіграти проти такої команди.

– Чи треба Реброву змінювати стартовий склад, порівняно з матчем проти Англії?


– Я думаю, що заміни будуть. По-перше, може зіграти Ярмоленко. Він тренується в загальній групі. Усього 3 доби між матчами, хлопці можуть не відійти фізично. Відштовхуючись від цього, слід будувати гру.


– Що скажете про наших основних центрбеків?


– Забарний дуже хороший. Він спершу не грав за «Борнмут», але цього сезону проводить матчі регулярно. Він молодець. Він сильний футболіст, який буде рости ще. А ось Матвієнко слабенький. Тому ніхто й не бере його з топ-команд, тому він залишається в «Шахтарі».


– Як вам гра Зінченка? Дехто критикував його…


– Є такі «знавці» футболу. Однак такий гравець, як Зінченко, дуже необхідний команді. Він бачить поле сідницями, як то кажуть. Він дуже технічний. Через нього й будується атака. Може він у захисті не такий, як умовний Степаненко. Шкода, немає Малиновського. Я вважаю, що він дуже хороший футболіст. Утім Ребров розуміє, що Руслан не у формі. Він переходив з однієї команди в іншу й лишень набирає форму. Думаю, у жовтні він його вже обов’язково викличе.


– А ось що ви скажете про Мудрика?


– Він слабенький хлопець. Якщо він у «Шахтарі» якось грав, але там він отримував простір і з м’ячем на швидкості працював. Тут – самі втрати. Ніхто з ним не займається. Я колись окремі тренування проводив із Шевченком, де розповідав, як він має себе поводити на полі. Мудрик не знає цього. Він хоче, щоб йому дали м’яч і він на швидкості все зробить. Однак іноді треба самому опуститись за тим м’ячем. Згадайте хоча б Кейна. Звідки він віддав гольову передачу? Ось із цього Мудрику треба брати приклад.