12 вересня 2023 08:33

Євро-2024. Збірна України провела передматчеве тренування на міланському стадіоні "Сан-Сіро"

В умовах цейтноту, в які УЄФА поміщає всіх учасників кваліфікаційного етапу Євро-2024, можливостей для довгих приготувань до «матчу номер два» просто немає.


Учора українці прибули до Мілана, а вже сьогодні — офіційна сесія напередодні гри. Збірна Італії, що вилетіла зі Скоп’є одразу ж після нічийного поєдинку з Північною Македонією, провела своє заняття на базі ФК «Мілан» у Міланелло,а українці тренувалися на «Сан-Сіро».


Знаменита арена вже вбрана в кольори національної команди. До слова, Італія займе перед матчем саме роздягальню «Мілана», у той час як українцям виділили — ні, не роздягальню «Інтеру», а ще одну, третю — гостьову. Виявляється, усі візитери «Сан-Сіро» розміщуються саме тут, а не в підготовчій зоні одного з двох господарів стадіону.


Поєдинок з Україною стане для «Скуадри Адзурри» 61-м на «Сан-Сіро». В ювілейному, 60-му, італійці мінімально перемогли тут у груповому раунді Ліги націй своїх нинішніх опонентів у відборі на Євро — англійців (1:0). Сталося це майже рівно рік тому — 23 вересня 2022 року. А роком раніше апеннінці програли тут у півфіналі все тієї ж Ліги націй Іспанії, яка завдала їм першої поразки в офіційних матчах на «Сан-Сіро» (для розуміння — прем’єрну гру збірної тут було проведено ще 1910 року, і з того часу господарі лише двічі поступалися в товариських зустрічах).


Поважаючи опонента, українські збірники не надто переймаються статистикою, більшою мірою акцентуючи увагу на тому, що їм каже тренерський штаб. А головний тренер Сергій Ребров та його помічники роблять усе, аби синьо-жовті фокусувалися саме на своєму виконанні.


Традиційно в першій половині дня відбулося теоретичне заняття, а ввечері команда приїхала не лише випробувати газон, який був у доволі доброму стані. Щоправда, ідеальним покриття не назвеш — трава дещо виривається з-під бутс. Однак, як відомо, умови однакові для обох суперників.


Господарі знайшли можливість зробити приємне українцям у цей важкий для нашої країни час. Коли національна команда ступила на газон «Сан-Сіро», на одному з велетенських екранів стадіону з'явився напис «Італійська федерація футболу та національна збірна вітають друзів з України!».


Після розминки, упродовж якої тренер із фізпідготовки Віталій Кулиба запропонував хлопцям кілька змагальних вправ на спритність та уважність, команда перейшла до безпосередньої підготовки до матчу. У цьому занятті взяли участь усі 25 виконавців, присутніх у таборі збірної. Годинна робота на арені завтрашнього протистояння — це саме те, що є в головного тренера, аби оцінити кондиції виконавців та вибрати з-поміж них основний склад на поєдинок. Одинадцятку Реброва на Італію ми дізнаємося завтра за 75 хвилин до стартового свистка іспанського рефері Алехандро Ернандеса. А от заявку з 23-х гравців буде оприлюднено вранці.


На даний момент на матч Італія — Україна продано 49 200 квитків (усього «Сан-Сіро» вміщує понад 75 тисяч глядачів), в український сектор придбано 2 200 з 2 500 квитків. Крім того, наші хлопці знають, що за них уболіває вся нація, тож завтра налаштовані віддати всі наявні сили й навіть більше для того, аби потішити Україну позитивним результатом.


Фото: УАФ