10 вересня 2023 18:20

Руді Феллер: "Шукаємо тренера, який підійме збірну Німеччини на очікуваний від неї рівень"

Директор збірної Німеччини Руді Феллер прокоментував відставку головного тренера команди Ганс-Дітера Фліка.


«Флік виснажив себе за останні кілька місяців. Разом зі своїм тренерським штабом він зробив усе, щоб змінити ситуацію на краще після вильоту з Чемпіонату світу в Катарі.


На жаль, сьогодні ми маємо зрозуміти, що це не вдалося. Гра з Японією (1:4) чітко показала нам, що ми більше не можемо прогресувати в цій ситуації.


Це непростий момент для мене, тому що я приєднався до Німецького футбольного союзу у лютому, щоб підтримувати Фліка всіма способами, підтримувати його, щоб він міг бути успішним у спорті. І я твердо вірив, що як національний тренер він зможе повернути нашу збірну на правильний шлях.


Але зараз ми повинні діяти відповідально, ми повинні щось змінити, щоб мати можливість грати амбітну роль господаря на чемпіонаті Європи у власній країні. Цього чекають від нас уболівальники в Німеччині.


Тому я разом із Ганнесом Вольфом і Сандро Вагнером керуватимемо діями команди в товариському матчі з Францією 12 вересня.


Найнагальнішим завданням є пошук головного тренера, який швидко перебудує нашу команду та підготує її до великого чемпіонату Європи наступного року. Ми всі сподіваємося, що Євро-2024 дасть позитивні імпульси німецькому футболу та всій нашій країні. Нам потрібен тренер, який у довгостроковій перспективі підійме національну збірну на той рівень, який ми знаємо та очікуємо від неї», - сказав Феллер.