8 вересня 2023 16:10

Олександр БАБИЧ: "Ребров ставитиме збірній той футбол, який він намагався прищепити "Динамо" – комбінаційний, швидкий, з контролем м'яча"

Футбольний тренер Олександр Бабич прокоментував ігрову дисципліну Артема Бондаренка, а також поділився очікуваннями від матчів України у кваліфікації до чемпіонату Європи з футболу.


– Ребров ставитиме збірній той футбол, який він намагався прищепити «Динамо» – комбінаційний, швидкий, з контролем м'яча. Це не означає, що це буде виключно проатакувальна гра, але він прагнутиме, аби збірна домінувала на полі. До того ж акцент також треба робити на всій вертикалі збірних. Він хоче вибудувати єдиний вектор від юнацьких команд до першої збірної. Це фундаментальна річ, за становленням якої буде цікаво стежити.


– Прокоментуйте список Реброва на вересневі матчі…
– В принципі, все очікувано, окрім відсутності Малиновського. Треба розуміти, що він перейшов в нову команду. Можливо, поки що не готовий, адже займався працевлаштуванням. Не сумніваюся, він ще отримає свої виклики до збірної. Важливо, аби Руслан якнайшвидше набрав форму. Імовірно, цьому сприятимуть і матчі Серії А.


– Також в основному списку відсутній Бондаренко…
– Бондаренко в останніх трьох матчах отримав дві червоні. Дуже важливо, щоб дуже талановитий Бондаренко не перетворився на другого Гармаша. Адже він отримав одну дискваліфікацію умовно, вийшов і на рівному місці знову отримав червону – це дивно. Можливо, Ребров не викликав його із виховною ціллю.


– А як щодо Піхальонка, адже його, можна сказати, вимушено перевели із резервного списку?
– Можливо, результати «Дніпра-1» поки що не дуже сприяють його виклику. Поки що без Довбика на клубному рівні йому важко повернутися до того рівня гри, що він демонстрував спільно з Артемом.


– Чого чекаєте в матчах нашої головної команди проти Англії та Італії?
– Хочеться побачити і гру, і здобути результат. Припускаю, що з італійцями нам буде грати трохи легше. В англійців божевільний потенціал, але він не завжди трансформується у божевільну гру. Надзвичайно важливим фактором для нашої команди буде психологічний. Наскільки Ребров зможе зняти імовірний тиск на гравців від фактору суперників.