8 вересня 2023 08:16

Відбір ЧС-2026. Гол Мессі приніс перемогу Аргентині, Колумбія сильніша за Венесуелу, нулі Парагвая та Перу

Сьогодні вночі, 8 вересня, відбулися перші поєдинки відбірного етапу чемпіонату світу 2026 року, що пройде у США, Мексиці та Канаді.


У першому матчі збірна Аргентини мінімально обіграла Еквадор із рахунком 1:0. Єдиний та переможний м'яч був забитий на 78 хвилині, а його автором став Ліонель Мессі.


Також додамо, що Мессі замінили на 89 хвилині зустрічі і це сталося вперше в офіційному матчі збірної з 2014 року. Тоді Ліонель оформив дубль і на 63 хвилині залишив поле в матчі проти Нігерії (3:2).


Аргентина – Еквадор 1:0


Гол: Мессі, 78.


Аргентина: Мартінес, Тальяфіко, Отаменді, Ромеро, Моліна, Мак Аллістер (Паредес, 77), Фернандес, де Пауль, Гонсалес (Ді Марія, 62), Мартінес (Альварес, 77), Мессі (Паласіос, 89).


Еквадор: Галіндес, Еступіньян, Уртадо (Пресіадо, 81), Пачо, Арболеда, Торрес (Мена, 81), Кайседо, Груесо, Сіфуентес (Ортіс, 68), Валенсія, Плата (Родрiгес, 67)


Попередження: Паредес — Сіфуентес.




У другому матчі Колумбія здобула перемогу над Венесуелою з рахунком 1:0. Перемогу колумбійцям приніс єдиний результативний удар у виконанні Рафаеля Сантоса Борре на старті другого тайму.


Колумбія – Венесуела 1:0


Гол: Борре, 46.


Колумбія: Варгас, Мачадо, Лукумі, Міна, Мехія, Арьяс (Родрігес, 75), Лерма, Урібе (Барріос, 85), Діас (Сіністерра, 88), Борре (Дуран, 75), Квадрадо (Карраскаль, 46).


Венесуела: Ромо, Маго (Росалес, 78), Анхель, Осоріо, Гонсалес, Еррера (Мартінес, 59), Рінкон, Мартінес, Мачіс (Отеро, 82), Рондон (Маркес, 78), Саваріно (Сотельдо, 59).


Попередження: Гонсалес.




У третій зустрічі було зафіксовано нічию між збірними Парагвая та Перу. Команди голів не забивали та закінчили поєдинок з рахунком 0:0. При цьому з кінцівки першого тайму гості грали в меншості після видалення Луїса Адвінкули, який отримав другу жовту картку


Парагвай – Перу 0:0


Парагвай: Коронел, Ріверос, Гомес, Бальбуена, Рохас (Піріс, 78), Амарілья (Гамарра, 66), Кубас, Вільясанті, Альмірон, Соса (Рохас, 88), Авалос (Еспінола, 78).


Перу: Гальєс, Трауко (Моліна, 71), Абрам, Араухо (Корсо, 46), Адвінкула, Йотун, Тапія, Каррільо (Лопес, 46), Гонсалес (Картахена, 46), Поло (Аскуес, 90), Герреро.

Попередження: Адвункула, Араухо.


Вилучення: Адвінкула, 45 (друга жовта).


Нагадаємо, у відбірному турнірі Південної Америки беруть участь десять збірних, які зіграють один з одним у два кола. Команди, які займуть місця з першого до шостого, кваліфікуються у фінальний турнір. Збірна, яка опинилася на сьомому місці, виступить у міжконтинентальному плей-оф. У ньому також зіграють дві команди із зони КОНКАКАФ та по одній від Азії, Африки та Океанії. Вони розіграють дві останні путівки на ЧС, який було розширено до 48 команд.