2 вересня 2023 20:25
1

Руслан РОТАНЬ: "Україна не буде набирати очки на євроарені, якщо футболом будуть володіти хлопці зі свистками"

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань розкритикував суддівство в матчі 6-го туру УПЛ проти «Ворскли» (0:1).


- Поразку приймаємо, але я вважаю, що рахунок не по грі. Ми явно не заслуговували цієї поразки. Вітаю «Ворсклу» з перемогою. Я вважаю, що цей матч був би яскравішим, якби наше дороге суддівство не влазило в матчі і працювало хоча б однаково по відношенню до обох команд.

Я вважаю, що пенальті в ворота «Олександрії» пенальті був - немає ніяких сумнівів. І в ворота «Ворскли» пенальті був. Якщо ти послідовний, то повинен робити свою справу. Коли ти знаходишся в п’яти метрах від епізоду, чуєш цей звук, який стадіон весь чув, але суддя, вибачте, щось йому в вухо влетіло і він це не чує.


Тому це проблема для українського футболу. Я повторююсь: наша країна не буде набирати очки на євроарені, якщо футболом будуть володіти ці хлопці зі свистками. Давайте починати футбол з команд, щоб було задоволення. Давайте грати в футбол і витягувати наш футбол, щоб на євроарені були граючі команди, щоб ми набирали очки.

Якщо це буде повторюватись від матчу до матчу, якщо нашим футболом будуть володіти судді, то це проблема для всього футболу. Це проблема нашого майбутнього. Такий короткий коментар. Вибачте за емоції, але я хочу, щоб все було послідовно.


- Ви вважаєте, що суддівство було упередженим чи неякісним?


- Я не хочу сказати. Ви розумієте, коли справжній професіонал виходить на футбольне поле, він робить свою справу, хоче робити ті механізми, які просить від них тренерський штаб. Футболісти б’ються за результат, ви розумієте?


Є послідовність. Якщо ти вийшов судити матч, то повинен бути послідовним. Якщо це пенальті, то це пенальті, як було в наші ворота. Якщо в іншу сторону пеналті, то це пенальті. Можна не побачити епізод, але його можна почути, - сказав Ротань.


Як повідомляє кореспондент Tribuna.com Євген Ванжа, спершу головний тренер «Олександрії» не хотів приходити на пресконференцію, але після коментаря Віктора Скрипника все ж погодився прийти. Нагадаємо, в попередньому турі суддівством у матчі проти «Ворскли» був невдоволений головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук.

когда настоящий профессионал выходит на футбольное поле, он делает свое дело,а именно забивает голы , а не жалуется на судейство.