2 вересня 2023 10:01

Олександр БАБИЧ: "Шахтар" - фаворит на перемогу в УПЛ, "Динамо", "Колос", "Полісся", "Чорноморець" та "Кривбас" розіграють путівки в єврокубки"

Український тренер Олександр Бабич розповів про старт сезону, несподіване лідерство "Руха" й "Колоса" та фаворита на чемпіонство в УПЛ.


— Передусім кидається в очі, що на старті сезону УПЛ максимально напружені матчі. Майже нема розгромних рахунків. Ми бачимо, що наші звичні лідери зараз перебувають не в оптимальних кондиціях.

— Рух і Колос серед лідерів чемпіонату України. Що скажете про ці команди?

— Рух потішив тим, що молоді футболісти біжать, переграють багатьох суперників за рахунок останніх 15 хвилин, пресингу та суворості та прагматичності в обороні, а також роботі без м'яча. Цікаво буде постежити за Климчуком та Сапугою. Плюс є хороші легіонери. А молоді гравці, які виходять на заміни дійсно підсилюють гру. Цікаво, наскільки їх вистачить на дистанції. Все ж таки молоді зазвичай бракує стабільності. Для цього буле потрібна правильна ротація.

— А Колос?

— Колос здивував прагматичною та швидкою грою. Вони застосовують вертикальний футбол – довгий пас від захисників на 50-60 метрів, далі швидкість або підбирання другого м'яча. Команда добре підсилилася влітку, особливо в обороні. Бурда, Бондаренко, Лучкевич і Цуріков – футболісти хорошого рівня.

Тренер перейшов на гру з трьома центрбеками і ми бачимо, що ця схема дійсно більше підходить під гру Колоса. Багато хто думає, що така тактика – оборонна. Але це не так – вона дуже пресингуюча та насправді атакувальна. Енерговитратна, але створює багато проблем суперникам. Матч з Шахтарем, зокрема, це довів. Попри перемогу "гірників", у Колоса насправді було чимало моментів, які вони могли вирішити на власну користь.

— Кого бачите фаворитом за чемпіонство УПЛ?

— Шахтар. Команда ще точно набере своє.

— За ким буде "срібло"?

— Якщо Рух проведе стабільно перше коло без спадів, думаю, вони можуть поборотися навіть за срібні медалі.

— Де тоді бачите Динамо?

— Динамо, Колос, Полісся, Чорноморець і Кривбас – мабуть, розіграють путівки в єврокубки.