26 серпня 2023 13:44

"Не побачив зірковості, нахабства чи зневажливості від них". Як Гармаш і Хачеріді навчаються на тренера

Відомий український тренер та інструктор Центру ліцензування УАФ Вадим Лазоренко розповів про вступ на навчання екс-гравців збірної України Євгена Хачеріді та Дениса Гармаша.

Днями інфопростір сколихнула новина, що група зіркових футболістів вступила на навчання групи відомих українських гравців, зокрема колишніх футболістів Динамо та збірної України Євгена Хачеріді та Дениса Гармаша. Диплом UEFA категорії В, який вони завойовують, в Україні дає право працювати помічником головного тренера у командах ПФЛ, а також у аматорському футболі.


Вадим Лазоренко в інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів подробиці перших зборів зіркової групи на тренерських курсах на його лекціях.


«Кожна категорія має свій термін навчання. Хлопці матимуть змогу прослухати лекції з різних аспектів футболу. Загалом Диплом-В має три модулі, але є домашня робота, яку тренери повинні відпрацьовувати вдома індивідуально».

Також фахівець висловився про навчання зіркових екс-гравців збірної України Євгенії Хачеріді та Денисі Гармаші.


«Я не побачив жодної зірковості, нахабства чи зневажливості з їхнього боку. Переді мною сиділи абсолютно адекватні та ввічливі молоді люди, які були активними учасниками процесу. Є принцип, якого я дотримуюсь у житті: головне не ким ти був, а ким став».