24 серпня 2023 10:02

Артем ФРАНКОВ: "На жаль, я знову і знову не можу уявити собі "Динамо", яке не пропустить у серйозній грі"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков підготував прогноз на матч кваліфікації Ліги конференцій «Динамо» Київ – «Бешикташ».


«У минулому турі чемпіонату Туреччини «Бешикташ» упустив перемогу в матчі з «Пендікспором» – 1:1, лівий захисник «Чорних орлів» Масуаку привіз безглуздий пенальті на позначці 90:00. Але це не привід для зневіри вболівальників «Кара Карталлар»: команда виглядала на голову сильнішою за суперника і мала виносити його з великим рахунком. Типовий нещасний випадок.


У принципі, можна говорити і про нещасний випадок у поразці «Динамо» від «Чорноморця» – 2:3, за рівного рахунку гості з Києва не використали штук п’ять моментів. Але є застереження: 1) «Динамо» програло команді Романа Григорчука із цим рахунком вдруге поспіль; 2) гра команди Мірчі Луческу в обороні залишається жахом, що летить на крилах ночі; цього разу Сирота заробив червону картку; Дячук привіз другий гол, ну а перший багато в чому на совісті Шапаренка та Буяльського – прийшли допомагати захисту; 3) наприкінці матчу на поле вийшов Самсон Ієде і влаштував динамівській команді справжній терор, увінчаний голом у порожні ворота; як же він усіх обігравав – адже хлопець і в перших турах чудово виглядав, могли б знати, якби серйозно ставилися та вивчали…


На жаль, я знову і знову не можу уявити собі «Динамо», яке не пропустить у серйозній грі. Тим більше знаючи, що наші абсолютно не вміють захищатися за стандартів, а у турків є гамбійський центральний захисник Омар Коллі, який розкішно грає головою (не кажучи вже про решту). Одна надія – на те, що наша атака зуміє та встигне завдати своїх смертельних ударів у більшій кількості! З «Арісом» абияк вийшло, але цей суперник елементарно сильніший.


До речі, попереду в них бігає наш старий знайомий – камерунський форвард Венсан Абубакар. Постарів він, звичайно, відколи забивав «Динамо» за «Порту» (2015 рік, 2:2 у Києві), але на ЧС-2022 показав, що проти слабкої оборони ще дуже і дуже непоганий".