20 серпня 2023 11:15

Артур РУДЬКО: "Не поїхав у "Карміотіссу" через власника клубу. Він – росіянин, і я так розумію, що він не за нас"

Колишній воротар Динамо Артур Рудько розповів про подальші кар'єрні плани.


- Які у вас пропозиції?


- Була одна пропозиція на початку червня – Торпедо з Кутаїсі. Відмовився ‒ сподівався, що знайду щось краще. Хотів знайти насамперед команду вдома в Україні.

І була команда на Кіпрі. Туди я не погодився їхати через президента клубу. Він – росіянин, і я так розумію, що він не за нас. Не Красава, одним словом. Це клуб Карміотісса, там, де ще Хацкевич працював.

- Росіянин Дмитро Пунін – володіє цим клубом?

- Так. Я його особисто не знаю, але судячи з відгуків... Я не знаю, можливо, він хорошої думки про Україну і не дуже хорошої про росію. Але повної впевненості немає, а відгуки були не найкращі.


- А як було у кіпрському Пафосі?

- Якщо говорити про власників Пафосу, де я грав з 2019 по 2022, то там, після початку повномасштабного вторгнення Росії, мені моментально було запропоновано допомогу. І люди там, з адекватним світоглядом, скажімо так (Пафосом володіє російський олігарх Сергій Ломакін, - прим. А.Т.).

А в Карміотіссу я відмовився їхати. Там не така людина, як Красава, яка адекватна і розуміє все, що відбувається, і топить за Україну (Євген Савін (Красава), популярний футбольний блогер у росії, після 24.02.2022 записав відео з гравцями збірної України, які відверто розповіли про варварську агресію росії. Савін був підданий цькуванню в росії, після чого переїхав на Кіпр, де володіє клубом у другому дивізіоні - прим. А.Т.).

- У Савіна клуб на Кіпрі у другому дивізіоні. А якби він покликав би вас до себе?

- Не знаю, дивлячись на якісь умови. Якби та коли б... Я не там, треба говорити вже по факту. Я не з тих, хто говоритиме «а ось я зіграв би» за клуб, за який навіть не був заявлений.

- За Пафос ви за три сезони відіграли 86 матчів. На Кіпрі сильний чемпіонат?

- Не слабкий. Але в Польщі було цікавіше, футбольна атмосфера набагато краща. На Кіпрі не так добре розвинені медіа, стадіони та все інше. Так, зараз у Лімасолі збудували ще один стадіон, сучасний і крутий. Але в Польщі навіть команди з Першої ліги мають величезну фанатську базу і гарні умови, хороші стадіони, поля, тренувальні центри.