19 серпня 2023 20:29

Ігор КОСТЮК: "Сьогодні терпіння було основною якістю"

Наставник «Динамо» U19 прокоментував виїзну перемогу своїх підопічних над одеським «Чорноморцем» з рахунком 2:0 у рамках 4-го туру юнацької першості:


- Сьогодні нам не вдалося забити швидкий м’яч, але досягли перемоги. Була важка гра, але ми і налаштовували команду, що легко не буде. Добре, що забили свої два м’ячі, але у другому таймі не зовсім виконали настанову на гру и не зробили того, що було потрібно. Але при цьому створили достатню кількість моментів, які могли реалізовувати та доводити рахунок до великого.


- Гол Дмитра Кремчаніна – це свідчення футбольного інтелекту чи роботи на тренуваннях?


- Суперник неправильно поставив стінку, наші хлопці молодці, зорієнтувалися, трохи пересунули м’яч та Дмитро обвів стінку. Це і інтуїція, і маленька футбольна хитрість, якою ми скористалися. Це не прививається, воно або є, або немає.


- Грати об 11-й годині ранку за такої спеки, мабуть, важко, але чи допомагає це тренувати витривалість та силу характеру?


- Ми казали перед матчем про те, що сьогодні терпіння буде основною якістю. Потрібно було пересилити себе, перетерпіти, щоб відкрилося друге чи третє дихання. Але, повторюся, у другому таймі ми витратили багато зайвих сил, тому що неправильно грали, неправильно розташовувалися, не в тих зонах зустрічали суперника, і це призвело до того, що потрібно було використовувати додаткові сили, повертатися на максимальних швидкостях. Одесити цим добре користувалися.


- Чи через це ви замінили усю передню лінію та центр півзахисту?


- Так, ви бачили, яка була інтенсивність у першому таймі: ми високо накривали «Чорноморець» і створювали моменти. За такої спеки неможливо витримати два тайми при такій інтенсивності. Тому і поміняли хлопців, адже хотіли додати швидкості, вибігати у контратаки. Власне, це вдавалося, але не вдалося їх завершити.


- Чи вплинула тривога на налаштування ваших хлопців на другий тайм?


- Вона трохи збила настрій, і хлопці не виконували те, про що ми домовлялися.


- Ви підказували своїм підопічним, що потрібно взяти м’яч під контроль – цього не вистачало?


- Звісно, за такої спеки було багато втрат м’яча. Коли відбирали його, хотіли одразу атакувати. Цього не потрібно було робити, бо за такої погоди гойдалки не сприяли тому, щоб витримати високий ритм переходів з атаки в оборону і навпаки. Потрібно було контролювати м’яч.


- Ваш основний конкурент – донецький «Шахтар» втрачає очки, чи звертаєте ви на це увагу?


- А як же, дивимося, слідкуємо за турнірною таблицею. Але для нас головне – це наша гра, її якість, щоб і на тренуваннях, і у поєдинках хлопці прогресували, старалися у кожному матчі додавати і в ігрових якостях, і у фізичних.


- На сьогоднішньому матчі було присутнє керівництво клубу та частина тренерського штабу першої команди. Як це впливало на ваших підопічних?


- Це додаткова стимуляція і мотивація для них. Хлопці бачать, розуміють, що за ними спостерігають, і, можливо, у певних моментах це навіть заважає, бо кожен хоче проявити себе, починає більше діяти індивідуально замість командної гри.