18 серпня 2023 23:56

"Ноттінгем Форест" дотиснув "Шеффілд Юнайтед", здобувши першу перемогу в сезоні

Ноттінгем відкрив рахунок вже на 3-й хвилині зустрічі внаслідок подачі Ор'є точно на голову Авоньї. Таким чином, Тайво відзначився у шостому матчі АПЛ поспіль, що є найдовшою гольовою серією для нігерійських гравців. У чемпіонаті Англії серед африканців більшу серію мають тільки Адебайор і Салах (по сім матчів). У клубній же історії Авоньї став другим таким бомбардиром (востаннє це вдавалося Стену Коллімору в сезоні 1994/95).


"Лісники" на подачах були дуже небезпечними. У першому таймі після навісів з кутових могли забивати Маккена (на 16-й хвилині) та Болі (на 32-й) – причому вони замикали з меж воротарського. В цілому, Ноттінгем до перерві вів за ударами з рахунком 9:1. Єдиний постріл Шеффілда пройшов з дистанції й став здобиччю голкіпера (хоча Вінісіус стріляв красиво).


Другий же тайм розпочався з раннього гола "блейдс". Гості заробили кутовий, після подачі з якого м'яч відскочив на Амера – Густаво ж із лінії карного майданчика зацідив точнісінько у дальню дев'ятку. 1:1! Цікаво, що він став лишень шостим футболістом в історії Шеффілд Юнайтед, якому вдалося забити у дебютному матчі в АПЛ.


Втім, футбол підопічних Пола Хекінгботтома від цього не змінився. Самі гості нічого по перерві не створили, а подарований Ноттінгемом момент на 78-й хвилині команда змарнувала. Траоре виходив віч-на-віч завдяки помилці двох центрбеків, але переграти Тьорнера не зміг.


"Лісники" були значно активнішими, однак довго не могли серйозно загострити ситуацію біля воріт суперника. До 89-ї хвилини пригадується тільки кутовий, після якого з меж воротарського пробивав Болі – втім, його удар з правої заблокували. Дотиснути Шеффілд вдалося аж на 89-й хвилині коли Ор'є виконав подачу на голову свіжому Вуду, а той пробив повз голкіпера у дальній кут. 2:1!


У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу Ноттінгем Форест. Підопічні Стіва Купера виграли перший матч у новому сезоні АПЛ, а от Шеффілд Юнайтед стартує з двох поразок.


"Ноттінгем Форест" – "Шеффілд Юнайтед" 2:1


Голи: Авонії (3), Вуд (89) – Хамер (48)


"Ноттінгем Форест": Тернер – Болі (Еланга, 69), Ворралл, Маккенна – Ор'є, Даніло (Куяте, 90+1), Мангаля (Йєтс, 69), Вільямс – Джонсон (Ніакате, 90+1), Авонії (Вуд, 84), Гіббс-Вайт


"Шеффілд Юнайтед": Фодерінгем – Ахмедходжич, Іган, Робінсон – Осборн, Норвуд, Вінісіус Соуза (Бешем, 58), Лоу (Ларусі, 46) – Хамер, Осула (Брукс, 74), Траоре (Хакфорд, 82)


Попередження: Болі (36), Ор'є (44) – Норвуд (45+2), Хамер (72), Осборн (86)