15 серпня 2023 15:15

Унаї МЕЛЬГОСА: "Моя роль — готувати гравців, щоб вони швидко адаптувалися до національної збірної"

З ініціативи головного тренера національної збірної Сергія Реброва з 11-го по 13 серпня в Ужгороді було проведено навчальний семінар для наставників усіх збірних України, повідомляє офіційний сайт УАФ.


Метою зазначеного семінару було налагодження взаємодії між тренерами національної, молодіжної та юнацьких збірних України. Головний тренер "молодіжки" Унаї Мельгоса підвів підсумки цієї зустрічі.

- Я вважаю себе частиною проєкту Сергія Реброва, адже молодіжна збірна є своєрідним мостом для потрапляння гравців у головну команду. Наразі моя роль — готувати футболістів, щоб вони швидко адаптувалися до національної збірної.

Крім того, я є координатором взаємодії між командами U-17, U-19 та U-21, де переді мною стоять дуже схожі завдання — імплементувати гравців у більш дорослі команди.
В Ужгороді ми працювали саме для того, щоб запустити процес, ініційований Сергієм Ребровим. Ми взаємодіяли зі спеціалістами, які вже тривалий час працюють в УАФ. Ми обговорювали ідеї гри, роботу з гравцями, яких треба підготувати до національної збірної, — підкреслив Мельгоса.

Відзначимо, що на семінарі були присутні співробітники відповідних підрозділів УАФ і представники юнацьких збірних, зокрема керманичі команд U-18/19 (Олег Кузнецов), U-17/18 (Юрій Мороз), U-16/17 (Володимир Єзерський).


Фото - УАФ