13 серпня 2023 12:34

"Лунін залишився непомітним": іспанська преса оцінила гру українця у матчі "Атлетік" – "Реал"

Іспанська преса оцінила виступ українського воротаря мадридського Реала Андрія Луніна в грі першого туру чемпіонату Іспанії проти Атлетіка Більбао (2:0).


У суботу, 12 серпня, Реал Мадрид переміг Атлетік Більбао з рахунком 2:0 у першому турі Ла Ліги.

Іспанська преса оцінила гру українського голкіпера Андрія Луніна, який отримав статус основного у Реалі після травми Тібо Куртуа.

Defensa Central

«Після травми Куртуа вся увага була прикута до Луніна. Незважаючи на те, що у нього не було багато роботи, він здавався впевненим».

RELEVO

«Цієї суботи всі прожектори були спрямовані на Луніна, і в минулому він уже демонстрував страждання перед обличчям лиха. Цього разу він був впевненіший, ніж будь-коли, він передбачав високі результати, він впевнено грав ногами.

Оскільки прихід Кепи був неминучим, українець підняв руку, вимагаючи можливості. Це буде рішення Карло Анчелотті, але Реал, який виглядав невпевнено у захисті під час передсезоння, у цьому матчі продемонстрував надійність в обороні».

AS

«Лунін основний після травми Куртуа, поки Мадрид не проведе трансфер, який замінить бельгійця. Дуже спокійний перший тайм для українця, майже без небезпеки з боку Атлетіка.

У другому таймі вони атакували його набагато більше, але в основному через подачі, в яких його зріст (192 сантиметри) надавав йому явну перевагу».

Mundo Deportivo

«Після важкої травми Куртуа та очікування приходу Кепи вся увага була прикута до українського голкіпера, який відповів на тиск переконливою грою та залишив сухі ворота від Атлетіка у другому таймі».

SPORT

«Лунін продемонстрував спокій у досить спокійному матчі, і кілька ударів від Атлетика були взяті без проблем. У грі, в якій він був у центрі уваги, після травми Куртуа Лунін залишився непомітним.

Вболівальники Реала вважають, що Анчелотті має довіритися Луніну.

Минулого сезону Лунін зіграв за Реал 12 матчів, у яких пропустив 13 голів та чотири поєдинки відіграв «на нуль».


Контракт Андрія з Реалом чинний до 30 червня 2024 року.


Наступний матч мадридці проведуть 19 серпня на виїзді проти Альмерії в рамках другого туру Ла Ліги. Початок о 20:30.