5 серпня 2023 19:47

Олександр ЗІНЧЕНКО: "У "Сіті" Сане, Стерлінг, я, Жезус, Бернарду – ми всі працювали з Артетою після кожного тренування ще півгодини"

Український гравець «Арсенала» Олександр Зінченко розповів про роль Мікеля Артети в штабі Пепа Гвардіоли в часи виступів за «Манчестер Сіті».


- Хто мав на тебе найбільший вплив?

- Маєш на увазі гравців?

- Не тільки, Пеп, наприклад.

- Пеп, звісно.

- Як він допоміг тобі?

- Будемо відвертими - на початку я навіть не був гравцем його складу. Був 4-м або 5-м варіантом на моїй позиції. Я був молодим, приїхав з іншого чемпіонату. І Пеп не говорив зі мною часто.

- Це тяжко для молодого гравця.

- Ні, це правильно. У тебе 25-27 гравців у складі, ти не можеш приділити увагу кожному. Саме тому треба мати чудовий штаб навколо себе, який у Гвардіоли був і є. Для мене тоді Артета був ніби мостом між гравцями та Пепом. Особливо між молодими гравцями та Гвардіолою. Памʼятаю, після першого сезону були такі молоді гравці, як Сане, Стерлінг, я, Жезус, Бернарду - ми всі працювали з Артетою після кожного тренування ще десь пів години. Ти знаєш, наскільки розумний Мікель, він нам давав різні ігрові вправи. Я таких ще не бачив раніше, але вони працювали чудово. Впевнений, це допомогло нам стати значно кращими. Недавно бачився з Сане, згадували ті прекрасні часи, - сказав Зінченко.