4 серпня 2023 19:34

Саутгейт про критику Хендерсона ЛГБТ-спільнотами: "Що тепер, не переходити в "Ньюкасл"? Не купувати у саудитів нафту? Ми живемо у складному світі"

Гарет Саутгейт готовий викликати Джордана Хендерсона до збірної Англії, незважаючи на критику.

Talksport передає, що ЛГБТ-організації засудили півзахисника за трансфер до Аль-Іттіфак.


«Я розмовляв із ним влітку, він хотів дізнатися, чи буде автоматично виключений із збірної у разі трансферу.

Було б так безглуздо вчинити. З чого виключати когось на підставі того, де він виступає? Ми маємо дивитися на те, як футболіст грає.


У нас є уявлення про те, як виглядатиме ця ліга, але, напевно, ми дізнаємося лише тоді, коли почнемо дивитися матчі.

Якби три місяці тому ви запитали мене, як виглядатиме ця ліга, я б уявляв її зовсім інакше, ніж зараз, коли все більше гравців туди їде. Це гравці із гучним ім'ям. Серед них не так багато футболістів, які перебувають у розквіті сил, але це й не ті, кого час списувати. Думаю, найцікавіше в цьому проекті – перспективи його розвитку, його вигляд у найближчі кілька років.


Але Хендерсон не гратиме в АПЛ. Він не гратиме у Лізі чемпіонів. Це найпростіший спосіб оцінити рівень його гри.


Я не думаю, що він змінить свої погляди. Ми зараз живемо у складному світі, і що нам тепер казати: не переходьте до Ньюкаслу? Чи може ніхто не повинен працювати в лондонських компаніях, якими володіють саудити? Ніхто не повинен купувати у них нафту?


Думаю, що все дуже складно. Я розумію аргументи на те, що Джордан підтримував ЛГБТ-спільноту, і можу зрозуміти, чому вони жорстко про це висловлюються.

Але хіба Джордан казав, що більше не підтримуватиме їх? Ні. Але, зрозуміло, люди будуть говорити, що його слова розходяться із ділом», – заявив головний тренер збірної Англії в ефірі Talksport.