2 серпня 2023 23:14
2

"Він показав рукою на свисток": голкіпер "Вереса" здивований рішенням арбітра, який зарахував скандальний гол "Шахтаря"

Воротар Вереса Євген Паст прокоментував скандальний епізод із голом Миколи Матвієнка у ворота рівненського клубу, який стався у матчі другого туру УПЛ.


Шахтар на виїзді не зміг здолати Верес (1:1). Свій єдиний гол у цьому матчі «гірники» забили за сумнівних обставин.


Перед свистком на перерву Шахтар отримав право пробити штрафний біля воріт Вереса. У якийсь момент перед м'ячем став арбітр і підняв руку зі свистком. Але за мить Микола Матвієнко прямим ударом по порожніх воротах Вереса відкрив рахунок у цій грі. При цьому свистка від арбітра не було для удару.


Євген Паст зізнався, що удар Матвієнка застав його зненацька, тому що він на той момент коригував стінку і думав, що удар буде після свистка арбітра.

«Я подивився щось, він показав рукою на свисток – і я почав коригувати обороною, ставити стінку. Не знаю, чому він ухвалив таке рішення і зарахував гол. Тому що є фотографії, відео, як він показує жест свисток. Це означає, що м'яч потрібно було ввести по свистку».


Паст вважає, що Микола Матвієнко у цьому епізоді забив нечесний гол, оскільки вводити м'яч у гру він мав після сигналу арбітра.


"Ні, звичайно ні. Усі одразу сказали в роздягальні, що нечесно, бо показав на свисток і зарахував такий гол, який не треба було зараховувати, – сказав Паст в інтерв'ю телеграм-каналу FootballHub.

Що Ви хочете-мадьяр, 6-ка РФ-ії
При цьому свистка від арбітра не було удару.
???