30 липня 2023 15:46

Екс-динамівець Козак – про нового тренера молодіжної збірної: "Мельгоса дуже педантичний та емоційний"

Півзахисник житомирського “Полісся” Артем Козак пригадав часи роботи під керівництвом новоспеченого головного тренера молодіжної збірної Унаї Мельгоса. Вони разом працювали у київському “Динамо” U-19.


“Він живе процесом та багато вимагає від своїх футболістів, навчає їх. Думаю, що багато чого для гравців буде у новинку, бо цей тренер живе командою.


Також Мельгоса дуже педантичний та емоційний, що відрізняє його від українських тренерів. Це взагалі особлива риса іспанців. Вони славляться своєю емоційністю в усіх аспектах, і це дуже круто. Футболісти відчувають, що із них витискають максимум.


Він хоче, аби команда завжди грала агресивно. Це, мабуть, головний його лейтмотив. Вимагав агресії у пресингу та грі вперед. Часто застосовували елементи й вертикального футболу. Команда була заточена на результат”, - сказав Козак.


Відзначимо, що про призначення Мельгоси на пост України U-21 стало відомо 25 липня. Цю кандидатуру просунув головний тренер збірної України Сергій Ребров.


Дебютувати іспанський наставник може вже 12 вересня. Тоді молодіжка проведе матч першого туру відбору на Чемпіонат Європи проти однолітків з Північної Ірландії.