30 липня 2023 15:38

Один з найперспективніших німецьких тренерів очолив "Аль-Ахлі". Він зі скандалом пішов з "Зальцбурга"

Маттіасу Яйссле лише 35, але він вже встиг двічі виграти Чемпіонат Австрії з "Зальцбургом". Здається, нічого особливого, адже в тамтешній Бундеслізі можливості РБ безмежні. Але той факт, що "Зальцбург" призначив Яйссле на посаду головного тренера у віці 33-х років заслуговує на увагу. В цьому клубі як ніхто інший вміють працювати на перспективу. Тож недаремно Яйссле вважається одним з найбільших талантів нового покоління німецьких тренерів.


Але на днях Маттіас вирішив радикально змінити свою кар’єру. До нього почав свататись аравійський "Аль Ахлі" і хлопцю зірвало дах. "Зальцбург" з відповіддю не забарився – 28-го липня він оголосив про звільнення тренера, мотивуючи це тим, що така поведінка не припустима. Показово, що РБ розірвав стосунки з тренером за день до старту чемпіонату. Вже у суботу "Зальцбург" переміг у першому турі "Альтах" під керівництвом 32-річного Фелікса Коха.


Між тим, Яйссле не довго був без роботи. У суботу він був призначений на посаду головного тренера того ж таки "Аль Ахлі" з Джидди. Контракт підписано строком на три роки. В офіційному повідомленні вказується, що "Яйссле має великий авторитет, а його призначення – важливий крок в стратегії розвитку клубу".


Додамо, що "Аль Ахлі" в минулому сезоні ще виступав у другому дивізіоні, але виграв його і підвищився в класі. Цього літа клуб зробив кілька гучних придбань, зокрема, запросив голкіпера Едуара Менді з "Челсі", форварда Роберто Фірміно з "Ліверпуля" та вінгера Ріяда Мареза з "Манчестер Сіті".