29 липня 2023 15:34

Ігор КОСТЮК: "Переграли суперника і не давали створювати моменти біля наших воріт"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу над «Минаєм».


– Які ваші враження щодо сьогоднішнього матчу?


– Насамперед дякую нашим ЗСУ, що ми маємо можливість грати в такий складний час – велика подяка. Що стосується гри, то є багато людей, які до нас приєдналися 2006 року. Йде становлення команди, але мені подобається, що ті гравці, які приєдналися, підтримують ту ідею, яку ми хочемо втілювати на полі, підтримують динаміку. Є багато над чим працювати, але в цілому та агресія на полі й моменти, над якими ми працюємо, вони сьогодні спрацювали і ми досягти перемоги.


– Розкажіть докладніше про гравців 2006 року. Як вони розуміють ваші вимоги? Чи справляються з ними?


–Я б сказав, що є моменти, які потрібно допрацьовувати, але в цілому гравці розуміють вимоги і структуру, яку ми пропонуємо. Основний момент – навчити їх професійно ставитися до тренувань і поводитися в побуті та відновлюватися, готуватися. Це буде їм як дисципліна, щоб вони цю ж потрібну дисципліну для гри виконували.


В цілому, все йде за графіком. Перша перемога. Добре, що виграли. В принципі, переграли суперника і не давали створювати моменти біля наших воріт.


– З чим була пов’язана заміна Кузика на Пономаренка?


– Трішки не вистачало агресії, коли ми пресингували в два нападники. Кузик трішки не встигав, а Пономаренко вийшов і був більш мобільним в цій позиції. Це спрацювало, ми другий м’яч так забили і з’явилося більше агресії в пресингу.


– Як пройшла підготовка до сезону?


– Підготовка пройшла в штатному режимі. Те, що ми планували, – виконали. Але турбує, що у гравців судоми. Будемо ще працювати над витривалістю, сезон тільки починається. Є у нас група гравців для ротації і хлопці розуміють, що нікому не гарантоване місце в складі. Є добра конкуренція, рівноцінні гравці, які можуть посилити гру, як це було минулого сезону.


– Кузик вибув надовго?


– Зараз йде діагностика і лікарі будуть визначити термін відновлення.


– У якому стані травмовані і як скоро вони повернуться?


– Всі відновлюються у штатному режимі. У когось тиждень лишився, у когось два, у когось місяць.