26 липня 2023 23:55

Ліга чемпіонів: Коваль не пропустив та допоміг "Шерифу" перемогти, "Ракув" з Кочергіним виявився сильнішим за "Карабах" – усі результати

У середу, 26 липня, зіграли 5 поєдинків другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів 2023/24.


Ліга чемпіонів 2023/24, другий кваліфікаційний раунд. Перші матчі


Аріс (Кіпр) – БАТЕ (Білорусь) – 6:2

Голи: Гоміс, 17 (пен), 60, Бенгтссон, 32, Бане, 40 (авт), Монтнор, 83, Стеньпіньскі, 90 (пен) – Концевой, 48, Хадаркевич, 65


Шериф (Молдова) – Маккабі Хайфа (Ізраїль) – 1:0

Гол: Талаль, 28


Ракув (Польща) – Карабах (Азербайджан) – 3:2

Голи: Джафаркулієв, 55 (авт), Пясецкі, 71, Кіттель, 90+1 – Джіджа, 73, 75


Клаксвік (Фарерські острови) – Гекен (Швеція) – 0:0


Лудогорець (Болгарія) – Олімпія Любляна (Словенія) – 1:1

Голи: Янков, 44 – Елснік, 14


Ігровий день стартував на Кіпрі протистоянням між місцевим Арісом і БАТЕ. Нещодавно кіпріоти зіграли спаринг із Динамо, а сьогодні відвантажили білорусам три голи ще до перерви. У другому таймі БАТЕ скоротив відставання, але отримав у свої ворота ще три м'ячі. У підсумку – надрезультативний матч і 6:2.


Українець Максим Коваль вийшов у стартовому складі Шерифа на матч проти Маккабі з Хайфи. У цій грі все вирішив єдиний гол у середині першого тайму. Його автором став Талаль. 1:0 – Шериф поїде в Ізраїль з перевагою в один м'яч, хоча Маккабі майже вдвічі перевершив молдован за володінням і завдав 10 ударів по воротах. Максим Коваль здійснив 5 сейвів і став одним із героїв матчу.


Владислав Кочергін традиційно з'явився з перших хвилин у складі Ракува. Українець став одним із героїв першого раунду кваліфікації (гол у ворота Флори), а сьогодні вийшов у старті проти Карабаха. Перший тайм у Ченстохові завершився без голів, а по перерві господарі відкрили рахунок. Джафаркулієв після метушні у воротарському відправив м'ячу сітку власних воріт. Невдовзі Ракув завдяки жахливому ляпу кіпера Карабаха подвоїв перевагу і, схоже, зарано повірив у перемогу.

Покарання прийшло миттєво – Джіджа за три хвилини оформив дубль. Кочергін відіграв 80 хвилин і вже з лави спостерігав за переможним голом своєї команди у доданий час. 3:2 – чемпіон Польщі таки дотиснув опонента. Героєм став Кіттель, який прошив кіпера ударом у ближній.


Клаксвік, який у попередньому раунді зганьбив угорський Ференцварош, на Фарерах приймав шведський Гекен. Як і в домашній дуелі Клаксвіка з угорцями, поєдинок завершився нульовою нічиєю. Чекаємо розгрому від фарерців у Швеції?


Ігор Пластун потрапив у старт Лудогорця на гру з Олімпією Любляна, яка у попередньому раунді вибила Вальмієру з українцем Іваном Желізком. Команди обмінялися голами у першому таймі – словенці відкрили рахунок, але Лудогорець відігрався. 1:1.


Матчі-відповіді другого раунду кваліфікації ЛЧ будуть зіграні 1 та 2 серпня.