25 липня 2023 18:08

Ребров чи Петраков: Леоненко однозначно відповів на запитання про кращого головного тренера збірної України

Віктор Леоненко розповів, кому він віддає перевагу, як головному тренеру національної збірної України: Олександру Петракову або Сергію Реброву.


Експерт поки що не поспішає хвалити нового наставника синьо-жовтих.


«Реброву ще треба себе показати. Що тут скажеш по двох-трьох іграх? Поки те, у що ми граємо, мені, щиро кажучи, не подобається. По тайму, по півтайму».


Леоненко висловив свою думку, чого не вистачило Петракову для найкращих показників у збірній.

«Якби Петраков мав таку ж підтримку, як зараз Ребров, я думаю, що все було б нормально».


Експерт висунув претензії провідним гравцям збірної, які, як він вважає, слабо проявляли себе за Петракова.


«За Петракова не грали наші лідери, точніше ваші, бо для мене це не лідери. Одного разу зіграв, потім сховався на дві-три гри. Треба лідерів спочатку розібрати. Коли лідери не грають, тренер нічого не вдіє. Тут лише щастя та удача», – сказав Леоненко у підкасті свого телеграм-каналу.


Петраков на чолі національної команди працював з 2021 по 2022 роки. У 15 матчах він здобув шість перемог, сім поєдинків звів унічию і ще двічі поступився;

За цей період він не міг вивести команду на чемпіонат світу, програвши у фіналі плей-офф Уельсу (0:1), а також не виконав завдання виходу до дивізіону А Ліги націй (команда у своїй групі посіла друге місце);


Ребров прийняв збірну у червні цього року. За цей період команда зіграла внічию у товариському матчі з Німеччиною (3:3), а також здобула дві перемоги у кваліфікації на Євро-2024. Були обіграні Північна Македонія (3:2) та Мальта (1:0).