22 липня 2023 19:21

Ігор ДЕДИШИН: "Setanta ніхто не ґвалтував і не змушував підписувати контракт на показ матчів 11-ти клубів. Вони вже тоді мали план не платити нічого"

Генеральний директор «Руха» Ігор Дедишин в інтерв'ю Tribuna.com порівняв пропозицію MEGOGO щодо трансляцій матчів УПЛ з тими умовами, які готова була надати Setanta минулого року.


– Тобто, з позиції «Руха» нинішня ситуація з MEGOGO якимось чином перегукується з тим, що було торік? Коли ви вважали, що Setanta начебто хоче скористатися плачевним станом УПЛ і тому пропонує замалі гроші.


– Звичайно. Вони і скористалися, скористалися ж? Вони пропонували 3,2 млн доларів на перший рік, 6 млн – на другий, 7 млн – на третій. З цих 3,2 млн половина мала бути витраченою на продакшн, а решта 1,6 млн – розподілена між клубами. Тобто, якби зайшло 16 клубів, то мало б бути 1,6 млн, зайшло 11 – мало б бути хоча б 1,1 млн з розрахунку по 100 тисяч на один клуб. Setanta, до речі, витратила набагато менше на продакшн, бо не було 16 клубів.


– Власне, цей нюанс найважливіший – вони тоді не отримали те, що хотіли, згідно з угодою з УПЛ. Всі 16 клубів.

– Будь ласка, ну не треба, це маніпуляція, Миколо. Навіть якщо права одного клубу коштують гривню. Вони коштують гривню чи не коштують?

– Коштують, звісно.


– Так заплатіть кожному клубу хоча б по цій гривні. А це було намахалово з боку Setanta. Просто намахалово і кидалово клубів.


– Але ж спочатку клуби зі свого боку не виконали зобов’язань?


– Та до чого тут клуби? Setanta з ким підписувала угоду?


– З УПЛ.


– Вони мали поставити вимоги УПЛ. Якщо немає 16 клубів – ми не підписуємо. Але коли вони побачили, що є 11 клубів – вони ж підписали угоду?


– Наскільки я пам’ятаю, спочатку УПЛ оголосила, що буде єдиний пул, всі 16 клубів.


– Ні, вони підписали договір не після того, як УПЛ оголосила. Вони підписали його після того, як клуби передали права. В них були права 11 клубів. Вони знали, на що вони йдуть, якщо підписуються. Давайте чесно говорити. Нащо зараз маніпулювати й підміняти поняття? Розумієте, Миколо, вони свідомо йшли на це.

Їх же ніхто не ґвалтував і не змушував підписувати контракт на показ матчів 11 клубів. Я вам скажу більше: вони вже тоді мали план не платити нічого, - сказав Дедишин.


Фото: ФК "Рух"