10 липня 2023 15:42

Андрій ПЯТОВ: "Ще два роки тому я зрозумів, що час спливає і момент тренерства скоро настане"

Колишній голкіпер «Шахтаря» Андрій Пятов розповів, як він відреагував на перехід на тренерську роботу.


«Ще роки два тому я зрозумів, що час спливає і момент тренерства скоро настане. Поговорили з дружиною, з родиною, і я зробив висновок, що готовий до цього.


Перші дні на тренерській роботі? Скажу, що це дуже цікаво. Вдячний Патріку ван Леувену за те, що тепло до мене ставиться, як і Денніс Гентенар, тренер воротарів. Голландська школа – це щось нове для мене. Також бачу, як команда працює, є певні тактичні новинки. Я в захваті.

Давайте казати чесно: я ж уже майже не грав останні два роки – провів десь ігор 15 за минулі сезони. Тому розумів, що вже стану тренером, і психологічно був до цього готовий. Немає такого, що на мене щось тисне.

Отримав тренерську ліцензію В, зараз закінчую на воротарську В і робитиму наступний крок – почну навчання на ліцензію А. У мене амбіційні цілі – хочу зростати разом з командою, виховати багато чудових воротарів. Хочеться цього досягти, є такий запал. А що буде далі – побачимо.

Розмова з Срною? Він сказав, що це футбольне життя і добре, коли є така можливість – залишитися в рідному клубі, де всі мені знайомі, де я всіх люблю та продовжую працювати. Це допоможе мені як тренеру, бо не кожному гравцеві дається шанс після закінчення кар’єри залишатися в тонусі.

Це важливо, бо футбол – моє життя, я вже 20 років так живу. Я ж кажу, що поговорив із Дарійо, із Сергієм Анатолійовичем Палкіним, з дружиною та дітьми та ухвалив рішення. Дякую всім за підтримку, а особливо – моїй сім’ї.

Ви ж знаєте, я завжди буду захищати та любити своїх воротарів, бо кожна людина, кожний голкіпер – це індивідуальність. До кожного потрібен свій підхід: у психології, техніці, фізиці – багато аспектів. Тому ми працюємо.

Щодо першого спарингу, то десь було добре, десь щось не вийшло – ми вже обговорили деякі проблеми, що були в грі й ногами, й руками. Це наша звичайна робота, і я вже як тренер можу десь підказати, десь спрямувати. Ми це з Деннісом Гентенаром обговорюємо, щоб у нас було спільне розуміння», - сказав Пятов.