10 липня 2023 14:44

"Не вагався". Український захисник прокоментував перехід до клубу елітного дивізіону Португалії

Український 24-річний захисник Візели Орест Лебеденко дав своє перше інтерв'ю після переходу до португальського клубу. Футболіст розповів про величезну мотивацію грати за команду.


Орест Лебеденко зізнався, що був дуже радий запрошенню від Візели.

«Коли з'явилася можливість грати за Візелу, я не вагався. Я дуже щасливий бути тут. Команда підтримує мене, особливо на тренуваннях, і тепер настав час набирати темп і прогресувати».

Також футболіст висловився про роботу з іспанським головним тренером Візели Пабло Вільяром, з яким вони вже перетиналися у Карпатах у сезоні 2018/19. Тоді він був помічником наставника «левів» Фабрі Гонсалеса.

«Я пропрацював з ним тиждень чи два перед своїм трансфером до Луго. Це було недовго, але тепер у нас буде набагато більше часу, щоб краще пізнати одне одного».


Лебеденко відзначив свої сильні якості та поділився процесом адаптації у Португалії.

«Я атакуючий крайній захисник, добре захищаюся, але, звичайно, мені є що покращувати. Я мало знаю про Португалію. Однак колись я приїхав до Іспанії, де нічого не знав, а тепер маю великий досвід. Я добре адаптуюсь у Португалії, тому що я був тут багато разів у відпустці, і футбол схожий скрізь».

Насамкінець Лебеденко пообіцяв усіма силами працювати на команду.

"Я дуже скромний і зроблю все на полі, щоб перемагати, забивати голи і приносити очки команді", - наводить слова гравця видання O Jogo.

Останнім клубом Лебеденка був Депортіво, за який він виступав упродовж другої частини минулого сезону у третьому іспанському дивізіоні (17 матчів, один гол). Після завершення кампанії з гравцем з невідомих причин розірвали контракт;

У липні він підписав угоду з Візелою до 30 червня 2025 року. Португальський клуб завершив минулий сезон на 11-му місці у турнірній таблиці Прімейри;

З 2020 по 2021 р. Лебеденко виступав за Олімпік на правах оренди з Луго (33 матчі, сім асистів).