9 липня 2023 20:03

"Барселона" має намір робити і продавати діаманти з газону "Камп Ноу"

"Барселона" збирається продавати діаманти з трави газону, інформує Mundo Deportivo.


"Блауграна" використає покриття "Камп Ноу" для створення колекції прикрас під назвою Etern Spotify Camp Nou 1957 – на честь року відкриття арени. Клуб уклав угоду з компанією Brilianto, яка спеціалізується на виробництві діамантів. Сторони домовилися про створення значків, браслетів, запонок, каблучок, намиста та інших аксесуарів із золота, прикрашених дорогоцінним камінням.


Загалом планується створити 1957 прикрас, у тому числі особливу серію із 57 діамантами вагою в один карат. Очікується, що на цій концепції можна буде заробляти приблизно по 30 млн. євро на рік, проте пропорції розподілу цієї суми між партнерами не розголошуються. "Синьо-гранатові" і Brilianto очікують, що особливим попитом такі прикраси будуть користуватися у покупців з Китаю та Близького Сходу.


Brilianto вироблятиме діаманти з використанням запатентованої технології та спеціального обладнання, які дозволяють прискорити процес утворення алмазу. Отримавши траву з "Камп Ноу", компанія проведе її карбонізацію. В результаті цієї процедури буде екстраговано вуглець, який надалі буде використаний для отримання алмазу у створених для цього умовах.