8 липня 2023 22:27

Ердоган заявив, що Україна заслуговує на членство в НАТО

Фото - ua.depositphotos.com


Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Україна заслуговує стати повноправним членом НАТО.


Про це він сказав на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

“Україна заслуговує на членство в НАТО. І я хочу у вашій присутності ще раз підкреслити один момент – від настання справедливого світу ніхто не програє. Ми надаватимемо всю допомогу, щоб Україна стала на ноги”, — сказав Ердоган.

Перше засідання Ради Україна — НАТО – нового формату взаємодії Києва та Північноатлантичної Організації – відбудеться 12 липня, на другий день Вільнюського саміту.

Нагадаємо, 22 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу перед депутатами Бундестагу пообіцяв Україні довгострокові гарантії безпеки, однак розвіяв сподівання Києва на прискорений вступ у НАТО.

Напередодні міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що члени НАТО готові прискорити розгляд заявки України на вступ до Альянсу.

Натомість Пентагон вважає, що Україна матиме власний шлях приєднання до НАТО. Там наголосили, що зараз США зосереджені на тому, щоб переконатися, що Україна має все необхідне на полі бою.

До слова, п’ятий Президент Петро Порошенко під час дискусії на ювілейному Саміті Міжнародного демократичного союзу в Лондоні закликав західних партнерів запросити Україну в НАТО на Вільнюському саміті. За словами Порошенка, нерішучість Альянсу означатиме, що НАТО все ще боїться Путіна.