2 липня 2023 21:00

Англія втримала перемогу над Португалією та вийшла у півфінал молодіжного Євро-2023: хороші новини для України

Фото - ua.depositphotos.com


Молодіжна збірна Англії переграла Португалію (1:0) у чвертьфіналі Євро. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Англія U-21 зразково провела груповий етап, не пропустивши жодного гола. Острів'яни привезли на Євро-2023 зірковий склад з багатьма представниками АПЛ. У Португалії U-21 також вистачає відомих виконавців, але поразка від Грузії ускладнила шлях піренейської команди.


У першому таймі Англія виглядала краще. Моменти виникали не часто, але були гострими. На вістрі опинявся Гордон з Ньюкасла, а Гіббз-Вайт і Мадуеке більше підігрували партнерам. Саме вони організували гол для Гордона. Партнер Мудрика м'яким пасом підключив Гіббз-Вайта, а той прострілив у центр штрафного.

Португальці намагалися брати кількістю, а не якістю. Вони вдвічі більше били по воротах, однак удари були дальні та неточні. Найкращий шанс виник у Нету – форвард Вулверхемптона не скористався помилкою Гарнера.


Програвши перший тайм, португальці з бойовим настроєм вийшли на другий. Володіння доходило до 80%, постійні атаки, високий пресинг. Виділявся креативом Консейсау. Але Англія все одно не підпускала суперників на ударні позиції. Лише під 70 хвилину Португалія почала заходити в штрафний.

Тиск на ворота Траффорда не падав. Після гострого прострілу Невеша піренейці випрошували пенальті (суддя проігнорував). Енріке Араужу відгукнувся на подачу та влучив у поперечину, а хитрий пас Бернарду перехопили захисники. Всі зусилля Португалії до кінця матчу були марними. Англія вийшла у півфінал Євро-2023.


Перемога Англії на користь збірної України. Ми наблизилися до Олімпійських Ігор. Якщо команда Руслана Ротаня переграє ввечері Францію, то автоматично вийде на Олімпіаду-2024. Але навіть якщо українська молодіжка програє французам, то матиме тепер додатковий шанс – стиковий матч з Грузією.