1 липня 2023 22:15

Євро-2023: Грузія U-21 з Цитаiшвілі програла Ізраїлю та вилетіла з турніру

Молодіжна збірна Ізраїлю (U-21) обіграла однолітків із Грузії у матчі 1/4 фіналу Євро-2023, який відбувся 1 липня у Тбілісі, і вийшла до півфіналу турніру (0:0, 4:3 за пен.).


Збірна Грузії (U-21) програла команді Ізраїлю у поєдинку 1/4 фіналу молодіжного чемпіонату Європи, який пройшов 1 липня у Тбілісі (0:0, 3:4 за пен.).


Хавбек Динамо Георгій Цитаїшвілі та захисник Шахтаря Георгій Гочолеішвілі вийшли у стартовому складі грузинської команди. Киянина було замінено на 70-й хвилині, а донеччанин провів повний матч.


Перший гольовий момент створили ізраїльтяни. На п'ятій хвилині поєдинку нападник Дор Тургеман після індивідуального проходу вийшов віч-на-віч із грузинським голкіпером Георгієм Мамардашвілі, але пробив повз ворота.


У середині першого тайму Гочолеішвілі потужним ударом вразив ближній кут воріт суперника, але гол був скасований через те, що м'яч під час атаки залишив межі поля.


На початку другої половини зустрічі ізраїльський захисник Омрі Гандельман ударом зблизька відправив м'яч у штангу воріт суперника.

У середині другого тайму Цитаїшвілі здійснив сольний прохід і вийшов на ударну позицію, але небезпечний постріл хавбека заблокували ізраїльський захисник Став Лемкін. Відразу після цього Георгій отримав жовту картку за зрив небезпечної атаки суперника і через чотири хвилини замінили.

В основний час матчу команди так і не змогли бодай раз вразити ворота.


В екстра-таймах гра проходила на зустрічних курсах, але команди також не реалізували створених можливостей. При цьому грузини жодного разу не пробили у площину воріт ізраїльтян за 120 хвилин поєдинку.


У серії післяматчевих пенальті збірна Ізраїлю виграла з рахунком 4:3. Гочолеішвілі до точки не підходив.