27 червня 2023 21:22

Португалія обіграла Бельгію і вирвала путівку до плей-офф Євро-2023

Португалія та Бельгія очним матчем завершували груповий етап молодіжного Євро-2023


Євро-2023 U-21, груповий етап, 3 тур


Португалія – Бельгія – 2:1

Голи: Ж. Невеш, 56, Данташ, 89 (пен.) – Вертессен, 65


Португалії потрібна була виключно перемога, а от бельгійці могли вдовольнитися і нічиєю у разі зручного результату паралельного матчу між Грузією та Нідерландами.


Перший тайм став концертом божевільного марнотратства. Вже на 2-й хвилині Опенда мав виводити Бельгію вперед, проте влучив у стійку воріт, які захищав лише польовий гравець. Португальці відповіли розкішним моментом Нету – сейв Вандерворта. Лише дивом рахунок 0:0 протримався до перерви.


Старт другої половини вийшов результативним. Фабіу Сілва з рикошетом навісив на лінію карного майданчика, звідки Жоау Невеш потужно пробив з льоту. Втім, бельгійці швидко відігралися. Йорбе Вертессен вийшов на заміну, а вже за 4 хвилини замкнув подачу Опенда з правого флангу – 1:1.


Паралельний матч також був нічийним, що влаштовувало бельгійців. Молоді "дияволи" могли закривати матч, користуючись величезним простором, який залишав суперник. Опенда навіть забив, але перед тим заліз у офсайд.


Фінал вийшов трагічним з присмаком абсурду. Лідер оборони бельгійців Зено Дебаст зарядив супернику ліктем в обличчя, коли Вандерворт вже летів забирати м'яч. Арбітр без роздумів вказав на позначку. Капітан Португалії Тьягу Данташ чітко реалізував пенальті і вивів свою команду у плей-офф!