26 червня 2023 17:09

Руслан РОТАНЬ: "Хочемо використати слабкі сторони Іспанії"

Прес-конференція головного тренера збірної України Руслана Ротаня перед матчем із Іспанією.


- У збірної є втрати?


– На даний момент лікарі працюють із Мудриком. Є невеликі пошкодження у Сича та Таловєрова. Але я думаю, що вони не завадять їм зіграти у завтрашньому матчі.

- Якого матчу очікуєте?

- Думаю, що завтра і ми та Іспанія зробимо невелику ротацію. Що очікуємо? Ми добре знаємо одне одного. Іспанці грають у структурний та агресивний футбол. Добре контролюють м'яч. У них є дуже добрі виконавці. Вони лідери нашої групи. Завтрашній матч буде для нас важким у фізичному плані. Готуємось і маємо не відходити від своєї гри. Потрібно нав'язати супернику свій футбол через жорсткі дії у середині поля.

Матч із Іспанією буде вирішальним для розподілу місць у нашій групі. Психологічного тиску на нас не буде, тому що ми вже вирішили питання з виходом до чвертьфіналу. Але це дуже добрий спосіб проявити себе і знайти мотивацію. Потрібно мріяти про такі матчі. Ми маємо бути максимально налаштовані. І фізично, і ментально. Потрібно вийти та показати наш футбол. Грати не на результат, а для вболівальників.

Перемога для нас стане бонусом. Не буде зайвих переїздів. Але не потрібно зараз обирати можливого суперника до 1/4 фіналу. До будь-якої команди потрібно ставитись максимально серйозно. А буде гра в Бухаресті чи Клужі – не має значення.


Нема ідеальних команд. Є виконавці, вимоги головного тренера. Навіть такі команди, як Іспанія, мають слабкі сторони, ми їх знаємо. Хочемо використати це завтра.

Забивати голи – це головне завдання. Це перше, про що футболіст має думати на футбольному полі. Ми працюємо над цим практично щодня. Хочемо, щоб це спрацьовувало саме у матчах із такими командами», – сказав Ротань.