24 червня 2023 12:03

Жерар Піке: "Американська концепція спорту набагато краща за європейську. Там є стеля зарплат, а в Європі у "МанСіті" та ПСЖ величезна перевага"

Жерар Піке вважає, що американська концепція спорту краща за європейську.


«Для мене американська концепція спорту набагато краща за європейську. У НБА 30 франшиз, і всі вони рухаються в одному напрямку, бо мають однакові інтереси.

В Іспанії, наприклад, інтереси об'єднувалися шляхом продажу спільних телевізійних прав. Але багато років цього не робилося. Існував великий розрив між «Барселоною», «Реалом», «Атлетіко» та рештою.

АПЛ справляється з цим трохи краще, але справді трохи обділяє великих гравців. Останні отримують такі самі гроші, як і перші. Це допомагає конкуренції.

Вони мають шість команд, які можуть боротися за титул. Таке було в Іспанії у 90-х роках, коли «Депортіво» чи «Валенсія» могли виграти. Якщо боротьба йде між двома командами, то продукт стає не таким привабливим, якби більше команд виборювали титул.

Ще одна перевага США – стеля заробітної плати. Вже деякий час ми чекаємо на фінансовий фейр-плей у Європі, але через політичні проблеми його не існує.

Це означає, що такі команди, як ПСЖ і Манчестер Сіті, мають величезні переваги з відомих причин. "Барселоні" та "Реалу", які належать сосьос і не інвестують свої гроші, буде важче конкурувати в Європі", - сказав екс-футболісти "Барси".