22 червня 2023 21:32

Євро-2023: Англія впевнено здолала чехів, Німеччина не виграла з двома пенальті і вилученням суперника

Чемпіонат Єаропи серед молодіжних команд продовжився другим ігровим днем.


Євро-2023 (U-21), 1-й тур


Група С


Німеччина – Ізраїль – 1:1

Голи: Бісек, 26 – Тургеман, 20


Вилучення: Карзев, 45+2 (І)


Нереалізовані пенальті: Мукоко, 3, Нганкам, 78 (обидва – Н)


Чехія – Англія – 0:2

Голи: Ремзі, 47, Сміт-Роу, 90+4


Група D


Норвегія – Швейцарія – 1:2

Голи: Сейде, 19 – Ндоє, 36, Імері, 56


Англія з першого туру захопила лідерство в групі С. Перший гол став результатом взаємодії Джейкоба Ремзі та Ентоні Гордона в дебюті другого тайму. Хавбек Астон Вілли прорвався з флангу до карного майданчика, отримав передачу п'ятою від вінгера Ньюкасла і чітко завершив момент. На останніх секундах Еміль Сміт-Роу поставив крапку – 2:0.


Німеччина не впоралася з Ізраїлем, хоча суддя всіляко сприяв міні-Маншафт. Вже на 3-й хвилин Даніель Перец парирував удар Мукоко з пенальті. На 20-й хвилині німці отримали другий ляпас – Тургеман скористався передачею Оскара Глуха. Підопічні Антоніо ді Сальво швидко відігралися, а під завісу тайму ще й залишилися в більшості. Карзев підвів Ізраїль, нахапавши дві жовті за кілька хвилин.


Друга половина перетворилася на штурм воріт Ізраїлю, але Перец увімкнув режим стіни. Кіпер Маккабі Т-А парирував ще один пенальті – цього разу від Нганкама з Герти. Нічия 1:1 протрималась до фінального свистка.


Швейцарія першою пропустила від Норвегії, але здійснила камбек імені Кастріота Імері. Зірочка Янг Бойз асистував Ндоє, а потім забив сам більярдним ударом. Увечері відбудеться ще один матч квартету D – зустрінуться Італія та Франція, які серед фаворитів всього турніру.