20 червня 2023 19:07

В Грузії розділилась думка вболівальників щодо Кварацхелії, який пропустить молодіжне Євро

Грузинський вінгер «Наполі» Хвіча Кварацхелія пропустить молодіжний Чемпіонат Європи, який приймає Грузія.


Лідер «Наполі» Хвіча Кварацхелія оголосив, що не братиме участі в чемпіонаті Європи 2023 року серед молоді до 21 року. 22-річний грузин був визнаний гравцем року в Серії А сезону 2022-2023 і найкращим молодим гравцем європейської Ліги чемпіонів минулого сезону.


Кварацхелія виграв титул у складі «Наполі» та отримав нагороду найкращого гравця ліги, віддавши 12 голів і 10 асистів у 33 іграх. 22-річного юнака навіть прозвали «Кварадона» через вплив, який він мав на клуб, який востаннє виграв титул за допомогою футбольного генія Дієго Марадони. Вінгер приєднався до Наполі лише минулого літа після повернення до Грузії, щоб підписати контракт з Динамо Батумі після того, як залишив казанський Рубін після вторгнення Росії в Україну. На його рахунку 10 голів у 21 міжнародному поєдинку.

Про своє рішення Хвіча повідомив на своїй сторінці у Facebook 15 червня 2023 року. У його заяві йдеться: «Для мене велика честь бути частиною розширеної команди, яка через кілька років гратиме на чемпіонаті Європи днів. Після найдовшого для мене футбольного сезону важко знову зіграти в турнірі такого високого рейтингу за такий короткий проміжок часу. Тому я хочу, щоб мій фанат знав мою позицію. Незважаючи на моє бажання, після важкого сезону зі спортивних міркувань я буду з вами на чемпіонаті Європи до 21 року і буду наступним уболівальником нашої збірної. Зараз я повністю зосереджений на іграх попереду збірної Грузії проти Кіпру та Шотландії. Хочу побажати успіху всім, моїм одноклубникам, всій команді, тренерському штабу і Грузії на молодіжному чемпіонаті».


У Грузії деякі футбольні експерти та вболівальники з розумінням поставилися до рішення Кварацхелія, зазначивши, що йому дійсно потрібно відпочити після тривалого сезону та перед початком зборів «Наполі».


Інша частина футбольних уболівальників висловила невдоволення його рішенням, зазначивши в соцмережах, що його рішення викликало гіркоту у вболівальників молодіжної збірної Грузії, які покладали надії на Хвічу, щоб вивести команду до півфіналу чемпіонату Європи U-21, що дало б Грузії право взяти участь у футбольному турнірі Олімпійських ігор в 2024 році.