20 червня 2023 18:04

УЄФА вивчає відносини між "Міланом" і "Тулузою"

Перевірка УЄФА зв'язків між клубами, що належать RedBird, Міланом і Тулузою, почнеться наступного тижня, повідомляє Tuttosport.


Обидва клуби пройшли кваліфікацію до європейських змагань наступного сезону, перший – у Лізі чемпіонів, а другий – у Лізі Європи.


Стаття 5 регламенту УЄФА чітко визначає, що два або більше клубів, що належать одним і тим же особам, не можуть змагатися в Європі, що спонукає їх досліджувати зв'язки між Міланом і Тулузою, якими володієг головна постать RedBird Джеррі Кардинале.


Tuttosport через TMW розповідає, як УЄФА розпочне розслідування цієї ситуації в понеділок наступного тижня, а рішення очікується найближчими днями.


Також аналізуються позиції Брайтона та Юніон Сен-Жіллуаз, якими володіє Тоні Блум, а також Астон Вілли та Віторії Гімарайнш, якими володіє Нассеф Савіріс.


Одним із прецедентів, які зазвичай згадують, є позиція РБ Зальцбург і РБ Лейпциг. Ці два клуби неодноразово змагалися в Європі та навіть в одному і тому ж змаганні в новітній історії. Вони обійшли цю проблему, усунувши співробітників із Зальцбурга, які мали зв’язки з Red Bull, і співпраця між двома клубами була згорнута.