19 червня 2023 00:38

Іспанія – переможець Ліги націй 2022/23: піренейці взяли трофей з другої спроби

Фото - ua.depositphotos.com


Збірні Хорватії та Іспанії зустрілися у фіналі Ліги націй УЄФА 2022/23, щоб визначити третього переможця в історії турніру


Фінал Ліги націй, який проходив у Роттердамі, більше був схожим на шахову партію у виконанні обох команд, оскільки для Златка Даліча та Луїса де ла Фуенте це був шанс виграти перший трофей на дорослому рівні.

У першому таймі команди обмінялися моментами у виконанні Гаві та Перишича. На 12-й хвилині іспанець з-за меж штрафного майданчика пробив поряд зі штангою, а хорват на 31-й виграв верхову дуель, але з його ударом впорався Унаї Сімон.


У другій 45-хвилинці картина гри не змінилася. Хорвати грамотно діяли в обороні, але ближче до кінця основного часу моменти Фаті та Асенсіо могли принести перемогу Іспанії в основний час, якби піренейці були більш успiшними.

Хорватія та Іспанія у 30 додаткових хвилин голами не порадували своїх фанатів, тож переможця Ліги націй команди визначили у серії післяматчевих пенальті.


У регламентовані п'ять ударів по одному промаху допустили обидві команди, а в серії до першого промаху успіх посміхнувся іспанцям. Унаї Симон відбив удар Петковича, а точний удар Карвахаля приніс Іспанії титул переможця Ліги націй (5:4 за пен.).