17 червня 2023 18:35

Кошти Абрамовича: у Британії розчаровані тим, що Україна досі не отримала гроші від продажу "Челсі"

Фото - ua.depositphotos.com


Футбольний фінансовий експерт Кіран Магуайр розповів, що кошти за продаж ФК Челсі, які були обіцяні перерахувати на допомогу Україні досі залишаються замороженими.


У понеділок, 12 червня, повідомлялося, що кошти від продажу лондонського Челсі вже незабаром будуть передані на допомогу Україні. Прискоренням для такого рішення стало підрив російськими військами Каховської ГЕС.

Однак, футбольний фінансовий експерт Кіран Магуайр повідомляє, що обіцяна сума в розмірі 2,3 мільярда фунтів стерлінгів досі залишається замороженою на рахунку банку Великої Британії.

Експерт назвав процес допомоги Україні таким, що розчаровує.

«Дуже прикро, що знадобилося понад рік, щоб кошти від поглинання Челсі були вивільнені на поважні цілі».

Магуайр вважає, що не варто звинувачувати британський уряд, бо в них обмежені можливості щодо розв'язання цього питання.

«Я вважаю, що в уряду в певному сенсі були зв’язані руки, оскільки є історії про трасти, пов’язані з бенефіціарами спадщини Романа Абрамовича, які мають застереження щодо того, як розподіляти гроші», — сказав Магуайр виданню Football Insider.

Фінансовий експерт зазначає, що в цій ситуації важко знайти сторону, на яку можна було звалити всі звинувачення та переконаний, що в цій історії єдиними переможцями будуть юристи.

Уряд Великої Британії обіцяв передати 2,3 мільярда фунтів Україні.


Ця сума є чистим виторгом за продаж Челсі Романом Абрамовичем (володів клубом з 2003 року) американському бізнесмену Тодду Боелі.


Консорціум на чолі з Боелі придбав лондонський клуб за 4,25 мільярда фунтів.


Абрамович продав клуб після того, як потрапив під санкції з боку уряду Великобританії через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.