17 червня 2023 08:17

Північна Македонія – Україна: огляд македонських ЗМІ

Фото - ua.depositphotos.com


Македонські журналісти похвалили збірну за хорошу гру у першому таймі та визнають, що до гри мало хто вірив, що вдасться так добре зіграти з українцями.


Незважаючи на поразку, гру збірної Македонії назвали гарною, але визнали, що команді не вистачає сил, щоб грати на високому рівні усі 90 хвилин. Також місцеві ЗМІ побоюються майбутньої гри з Англією, оскільки гра в обороні – це слабке місце Македонії, яка пропустила 4 голи у двох матчах.


Sportski


Північна Македонія – Україна: огляд македонських ЗМІ - изображение 1


"Одного тайму не вистачило: Україна перемогла у Скоп'є з трьома голами у другому таймі" - вже після прочитання голівка стає зрозумілим, що йтиметься про два різні тайми у виконанні збірної Північної Македонії. Журналіст здивований тим, що національна команда втратила перемогу, виграючи 2:0 та контролюючи перебіг матчу у першому таймі.


- Збірна Македонії зіграла два різні тайми та поступилася збірній України в Скоп'є з рахунком 2:3. Гра почалася спокійно, без моментів з обох боків, але ми досягли мети за півгодини гри. Після перегляду VAR головний арбітр вказав на пенальті на 30-й хвилині, а Еніс Барді став автором першого голу, реалізувавши 11-метровий удар. За 8 хвилин Ельмас забиває другий гол. Македонія зберегла перевагу та пішла на перерву з відмінним рахунком 2:0, але у другому таймі настав повний спад у грі Македонії і вона програла.

За п'ять хвилин Україна забила 2 голи, а потім спровокувала вилучення у складі Македонії. Україна змогла використати чисельну перевагу на полі, тож через десять хвилин Циганков забив гол, а Мудрик додав собі в актив другу результативну передачу.

Після трьох зіграних у групі турів у Македонії три очки після перемоги над Мальтою у першому турі та поразки від України (другий тур Македонія пропускала), а через три дні на нас чекає непростий візит до Англії.


Нова Македониjя


Північна Македонія – Україна: огляд македонських ЗМІ - изображение 2


"Україна відсвяткувала з розмахом, екстраординарного голу Ельмаса було недостатньо", - журналіст видання Нова Македониjя також зазначив хорошу гру Македонії в першому таймі, але цього виявилося замало для того, щоб зіграти хоча б унічию.



- Збірна Македонії з футболу сьогодні ввечері програла Україні з рахунком 2:3 на арені "Тодор Проески" у Скоп'є, незважаючи на перевагу 2:0 до 62-ї хвилини у кваліфікаційному матчі до чемпіонату Європи, який відбудеться у Німеччині наступного року. Македонія та Україна тепер мають по одній перемозі та по одній поразці у двох матчах, зіграних у рамках відбірної групи C.

Еніс Барді з пенальті на 31-й хвилині та Еліф Ельмас блискучим ударом з дальньої дистанції через вісім хвилин вивели Македонію вперед, тоді як суперник здійснив розворот завдяки голам Іллі Забарного на 62-й, Юхима Коноплі на 68-й та Віктора Циганкова 83-й хвилині. Македонського захисника Віссара Мусліу видалили з поля через другу жовту картку на 73-й хвилині.

У понеділок Македонія відвідає Англію, яка має максимальний ефект у дев'ять очок після сьогоднішньої перемоги над Мальтою з рахунком 4:0, а Україна зіграє з Мальтою.

До групи C також входить збірна Італії, яка зараз не грає відбіркові матчі, а бере участь у фінальному турнірі третього розіграшу Ліги Націй, де минулої ночі зазнала поразки від Іспанії з рахунком 1:2 у півфіналі.

Перші дві збірні з кожної із десяти кваліфікаційних груп пройдуть цього року на чемпіонат Європи у Німеччині.


Sportmanija


Північна Македонія – Україна: огляд македонських ЗМІ - изображение 3


Журналісти видання Sportmanija розповідають про те, як сильно розчаровані вболівальники після несподіваної поразки від України. Також обговорюється фінансова складова, адже для місцевих уболівальників подивитися футбол із сім'єю на стадіоні – це найдорожче задоволення (100 євро на родину). А з огляду на завершення матчу, люди лаяли футболістів за те, що замість перемоги стали свідками чергової поразки.


- Радість, щастя, потім смуток, розчарування і, нарешті, обурення та свист македонських уболівальників, які прийшли на трибуни арени "Тодор Проескі", щоб переглянути матч між Македонією та Україною. Наша команда вигравала з рахунком 2:0, але зрештою програла 2:3, чим викликала бурю обурень та критики з боку вболівальників. Одразу після закінчення матчу на стадіоні та в соціальних мережах можна було почути та прочитати лавину негативних коментарів від розчарованих уболівальників збірної Македонії. Хтось ображає команду, хтось розчаровується у футболі, хтось безпідставно коментує, що це договірний матч, а хтось вказує на те, що вболівальники витрачають чималі гроші, щоби подивитися матч наживо на стадіоні, а потім йдуть розчарованими.

Рідко коли можна побачити сотні коментарів, спрямованих на представників Македонії, які не тільки не зуміли зберегти перевагу 2:0, а й у підсумку програли вдома команді, яка насправді посідає третє місце за якістю і рангом у групі, до якої також входять колишні чемпіони світу Англія та Італія.