15 червня 2023 11:43

Юрій ВЕРНИДУБ: "У першому колі були думки про відставку"

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб розповів, що в першому колі роздумував про відставку.


- Протягом перших десяти матчів чемпіонату «Кривбас» вкрай рідко набирав очки, розташовуючись у нижній частині таблиці. Що дало змогу команді надалі змінити ситуацію на краще і піти на зимову перерву в середняках?


- Минулого року ми взяли футболістів, на яких розраховували. Однак деякі з них себе проявили не найкращим чином, тому не було команди як такої. Протягом перших десяти турів ми її тільки будували. Через біль, через програші.


Однак, незважаючи на це, ми вірили в те, що все буде нормально, і я разом зі своїм тренерським штабом не відходили від своєї програми та продовжували працювати далі. Слід подякувати президенту клубу, який усе це терпів.


Минуло трохи часу - і ми вибралися з небезпечної зони, перемістившись у середину таблиці. Опинившись на восьмому місці, нижче його в другому колі «Кривбас» не опускався. Це мене, як тренера, найбільше втішає.


- Більша частина першого кола стала для вас справжнім випробуванням на міцність і стійкість. Думки про відставку в той час не відвідували?


- Так, вони були. Хотів піти після виїзного матчу з «Олександрією» (поразка 0:2 у 8-му турі - прим.). Бачив, що ми хоч і працюємо, але нічого не виходить. Я просто не міг зрозуміти: чому?


Дякую керівництву клубу, яке мене підтримало - і ми потихеньку досягли того, чого хотіли. І хто б що не казав, а «Кривбас» ніколи не грав на відбій, не грав у позиційній обороні. Ми завжди прагнули атакувати і забивати, і в цьому компоненті багато що залежить від складу.

Я задоволений, що в клубі мені довіряли, і я продовжив свою роботу. В останніх п’яти турах осінньої частини сезону нам вдалося набрати 12 очок і піти на зимову перерву на восьмій сходинці, - сказав Вернидуб.


За підсумками весняної частини сезону «Кривбас» піднявся на сьому позицію. До останнього туру криворіжці боролися за останню путівку в Лігу конференцій.