13 червня 2023 09:49

"Можна перенести домашнє Євро?": німецька преса вражена, як легко Україна дурила оборону Фліка, освистаного на ювілей

Збірні України та Німеччини зіграли внічию (3:3) у товариському матчі. Сергій Ребров дебютував на чолі "синьо-жовтих", а Гансі Флік готує команду до домашнього Євро-2026. "Футбол 24" зібрав реакцію німецьких ЗМІ.


Bild: Можна перенести домашнє Євро на 2028-й?



"Цього дуже мало, містере Флік! Що відбувається з нашою збірною? З Україною команда знову показала жахливу гру. За рік до чемпіонату Європи не видно просвітку. У важливому тисячному матчі були дуже погані відрізки.

Після швидкого гола з елементами удачі пішли дилетантські помилки. Українці мінімальними зусиллями перевернули гру. Терпець бременських вболівальників увірвався. Переповнений стадіон освистав збірну, скандуючи "Вердер".

Бундестім провалилася в Катарі, а жодного покращення не помітно досі. Гансі Флік каже, що в нього є план, але вболівальники нічого не бачать. В голові не вкладається, чому тренер посадив у запас три головні надії – Хаверца, Вірца та Мусіалу.


Містере Флік, у нас мало часу! Гансі мусить реабілітуватися в матчах з Польщею та Колумбією. Інакше ми будемо обговорювати не лише склад збірної на Євро-2026, а й позицію головного тренера".

Україна забила Німеччині тричі, але не виграла – Хаверц врятував нічию, нагадавши 2011-й рік і зіпсувавши дебют Реброву

Kicker: Замість прориву тривога – Флік під тиском



"Вболівальники стривожені після безпорадної та невиразної гри в драматичному матчі з Україною. Перед нами страх, що на домашньому Євро-2026 буде четверте поспіль фіаско. Тренер, який з фінальним свистком втік з поля, повинен дати пояснення.

Ювілейний матч пройшов ідеально, якщо не дивитися на поле. Море синьо-жовтих прапорів, багато українських вболівальників, діти, які мусили тікати від війни. Все говорило про солідарність з країною, яка страждає від російського вторгнення.


Але гра збірної Німеччини, навіть попри фінальний порятунок, повністю розчарувала. Флік випустив дивний склад з гравців, які зараз перебувають у поганій формі. Тільки після появи Хаверца та майбутніх зірок Вірца та Мусіали з'явився креатив.

Експерименти знову провалилися, як з Японією і Бельгією. Україна, яка посідає 30 місце в рейтингу ФІФА і не вийшла на ЧС-2022, з легкістю обдурювала німецьку оборону. Флік має показати рішення тут і зараз. Люди втрачають віру в тренера".


Sport1: Знак миру з сигналом тривоги



"У матчі проти України вкотре виплили проблеми команди Гансі Фліка. Не вистачило найпростішого: фізичної підготовки, швидкості руху м'яча, концентрації. Добре, що хоча б показали бойовий дух. Замість довгоочікуваного свята фани на Везерштадіоні пережили вечір протверезіння. У розпачі трибуни освистали збірну.

На 474 день війни проти російської агресії Україна отримала в Бремені особливий знак, як підкреслив президент Франк-Вальтер Штайнмаєр. Футболісти вийшли на поле в супроводі українських дітей і зробили спільні фото для солдатів, які далеко на фронті захищають країну".

Sky: Повний провал в захисті та відсутність команди



"Національна збірна розписала нічию з Україною, тотально розчарувавши. Дуже погано взаємодіяла оборона, постійно виникали помилки, не вдалося набрати необхідний темп.


Тисячний матч збірної був особливим – на перший план вийшов політичний меседж. "Ми граємо з Україною, аж ніяк не проти", – наголосив президент НФС Бернд Ноєндорф.

Але в футбольному плані матч також був важливим. Гансі Флік експериментував з 3-4-1-2. Через непорозуміння між крайніми та центральними захисниками в обороні виникали величезні розриви. Не обійшлося без індивідуальних помилок.

Атака теж не показала сили та страждала перед щільними редутами українців. У підсумку гра команди не виправдала очікувань. Флік повинен налагодити систему та знайти оптимальний склад. Годинник цокає – домашнє Євро на носі".