11 червня 2023 15:21

"Видно, що закулісна робота довго велася": Грозний назвав тих, хто "звільнив" Йовічевича з "Шахтаря"

Відомий український фахівець В'ячеслав Грозний поділився думкою про можливе звільнення хорвата Ігора Йовічевича з посади головного тренера донецького Шахтаря.


Ігор Йовічевіч очолив Шахтар влітку минулого року і минулого сезону привів донецьку команду, яку покинули майже всі легіонери, до чемпіонського титулу.

Однак у ЗМІ з'явилася інформація про те, що керівництво «гірників» може звільнити хорватського фахівця, незважаючи на успішні результати. На його місце має прийти Патрік ван Леувен.


Відомий український тренер В'ячеслав Грозний вважає, що Йовичевіч зробив хорошу роботу в Шахтарі.


«Ігор Йовічевич – патріот України, вивчив мову. Мало того, за нього Шахтар вичавив більше, ніж були можливості. Згадайте контрольні матчі – більшість журналістів писали, що Шахтар у трійку не потрапить, нема кому грати», – сказав Грозний.

Грозний заявив, що керівництво Шахтаря мало запропонувати Йовичевічу нову угоду.


«Зробити за короткий термін команду, яка успішно грала в єврокубках і стала чемпіоном – треба аплодувати та запропонувати людині продовжити контракт на його умовах. Такого тренера треба підтримувати. Чогось ми не знаємо», – наголосив фахівець.


В'ячеслав Вікторович висунув версію щодо причин можливого розлучення Йовичевіча з Шахтарем.


«Швидше за все, деяким агентам не подобається, що тренер незручний і не братимуть гравців з їхньої агентської корпорації. Я так гадаю, це моє бачення. Диму без вогню не буває, він відповідав усім критеріям», – заявив Грозний.


Грозний також згадав про успішну роботу хорватського спеціаліста в інших українських клубах.

«Він і у Дніпрі-1, і у Карпатах дуже добре працював. Видно, що закулісна робота тривала довго, це не за один день приходить. Звичайно, будуть [говорити], що людина хоче до сім'ї, що вона втомилася. Подякують за роботу.


А я вважаю, що він і надалі був готовий рости і працювати», – додав Грозний в ефірі програми «Футбольний формат» на ютуб-каналі «Espreso».