8 червня 2023 08:34

Вінгер "Шахтаря" продовжить кар'єру в Англії: гравець планує знову скористатися правилом ФІФА

Ізраїльський півзахисник Манор Соломон, який належить донецькому Шахтарю, входить у сферу інтересів Тоттенхема, але планує продовжити виступи за Фулхем.


Манор Соломон, контракт якого з Шахтарем дійсний до кінця року, минулого сезону виступав на правах оренди за англійський Фулхем.

Ізраїльський вінгер скористався правилом ФІФА, яке дозволило легіонерам українських клубів зупиняти дію своїх угод у односторонньому порядку.

Соломон планує провести першу частину наступного сезону у Фулхемі на правах оренди у тому випадку, якщо лондонський клуб влітку не домовиться з Шахтарем про повноцінний трансфер. Взимку гравець стане вільним агентом та зможе залишити «гірників» безкоштовно.

ФІФА продовжила дію свого правила, тому Манор має можливість знову скористатися ним.

Інтерес до хавбека виявляє лондонський Тоттенхем. Трансфер Соломона має схвалити новий головний тренер «шпор» Анже Постекоглу.

Йоссі Бенаюн та інші ізраїльські екс-футболісти радять Манору залишитись у Фулхемі. Про це повідомив сайт HammyEnd.


23-річний Соломон перейшов до Шахтаря з Маккабі (Петах-Тіква) у січні 2019 року за шість мільйонів євро і провів за «гірників» 106 матчів, у яких забив 22 голи і зробив дев'ять результативних передач.


У липні минулого року Манор перейшов до Фулхема на правах оренди, але отримав серйозну травму, через яку пропустив п'ять місяців. Загалом у складі лондонської команди ізраїльський хавбек зіграв 24 поєдинки та забив п'ять м'ячів.

Авторитетний портал Transfermarkt оцінює гравця у 18 мільйонів євро.