5 червня 2023 15:38

Фанати "Аяччо" атакували сім'ю 8-річного вболівальника "Марселя", хворого на рак, біля ложі перед грою, відібрали та спалили футболки

Фанати «Аяччо» атакували сім'ю вболівальників «Марселя» з дитиною, хворою на рак.


8-річного вболівальника «Марселя» на ім'я Кензо, який страждає на рак головного мозку, було запрошено авіакомпанією Air Corsica на виїзний матч 38-го туру проти «Аяччо».

За 45 хвилин до початку матчу, підходячи до спеціально підготовленої для Кензо та його родини ложі, хлопчик попросив батька надіти на нього футболку "Марселя". У момент, коли чоловік дістав футболки, на сім'ю напали близько 15 уболівальників Аяччо.


За словами матері Кензо Амандін, нападники відібрали футболки Марселя і спалили їх.


«Я стояла поряд, вони штовхнули мене і мало не задавили. Я закричала: "Не чіпайте мого сина, він хворий!" Але мого чоловіка двічі вдарили кулаком, відібрали обидві майки та спалили їх. У тисняві Кензо вдарився обличчям об бар'єр, а його 5-річний брат зміг вибратися. Це ганьба!" - Розповіла мати хлопчика.


Після матчу Кензо все ж таки зміг зустрітися в підтрибунному приміщенні стадіону з гравцями «Марселя» та своїм кумиром Маттео Гендузі.


«Аяччо» виступив з офіційною заявою про інцидент, що стався, засудивши напад уболівальників. Клуб обіцяв встановити особи нападників і заявити про те, що сталося в поліцію.