5 червня 2023 13:41
1

"Мені страшно думати, що там відбувалося": журналіст розповів про конфлікт Ротаня з футболістами "Олександрії"

Олександрія не змогла обіграти Рух у виїзному матчі 30-го туру української Прем'єр-ліги, який відбувся 4 червня, і опустилася на шосте місце у турнірній таблиці, випустивши путівку до єврокубків (0:0).

Авторитетний спортивний журналіст Михайло Співаковський розповів про те, що у роздягальні олександрійської команди стався конфлікт між головним тренером Русланом Ротанем та футболістами.

«Руслан Ротань не прийшов на прес-конференцію після матчу. І взагалі, ніхто не прийшов. Люди сиділи в роздягальні. Я не знаю, що там діялося, але мені страшно про це думати», – сказав Співаковський.

Співаковський також згадав про конфлікт між Ротанем та бразильським вінгером Дніпра-1 Пеглоу, який стався 11 травня під час перенесеного матчу першого туру УПЛ на ужгородському стадіоні "Авангард" (1:1).

«Ротань звик до того, що він є авторитетом у всіх колективах. Коли Пеглоу дозволив собі штовхнути Ротаня, йому сказали, що не поїде звідси, доки вибачиться. Пеглоу вибачився перед Ротанем на стадіоні», – сказав Співаковський в ефірі ютуб-каналу «ТаТоТаке».

Журналіст також додав, що початок можливого непорозуміння між Ротанем та його підопічними було закладено ще до зустрічі з Рухом.

«Після Вереса (2:2) пролунало щось а-ля «команда зневажає тренерський штаб такою грою». Коли така дипломатична людина, як Ротань, виходить на публіку, це про щось говорить. Після Зорі (0:2) взагалі не було розмови між тренером та колективом. Це була реакція тренера на те, що трапилося».

Ротань був призначений головним тренером Олександрії взимку та провів 17 матчів, у яких команда набрала 20 очок. Його контракт із клубом розрахований до 30 червня 2025 року.

Олександрія зіграла 30 поєдинків, набрала 44 залікові пункти та фінішувала на шостому місці у турнірній таблиці української Прем'єр-ліги.

Ротань також обіймає посаду наставника молодіжної збірної України.
недотренер