5 червня 2023 00:18

Дібала приніс "Ромі" путівку в ЛЄ, "Мілан" переграв "Верону", "Ювентус" мінімально здолав "Удінезе"

У неділю, 4 червня, завершився чемпіонат Італії 2022/23. Рахунок і огляд останніх матчів Серії А – в цій новині на "Футбол 24".


Чемпіонат Італії, 38 тур

Аталанта – Монца – 5:2

Голи: Копмейнерс, 12, 45+1, 79, Хьойлунд, 74, Муріель, 90+2 – Кольпані, 51, Петанья, 81

Вилучення: Марлон, 71 (Монца)

Рома – Спеція – 2:1

Голи: Залевскі, 43, Дибала, 90 (пен) – Ніколау, 6

Вилучення: Ам'ян, 89

Лечче – Болонья – 2:3

Голи: Банда, 17, Уден, 88 – Арнаутовіч, 59, Зіркзеє, 81, Фергюсон, 90+7

Удінезе – Ювентус – 0:1

Гол: К'єза, 68

Мілан – Верона – 3:1

Голи: Жиру, 45+1 (пен), Леау, 85, 90+2 – Фаараоні, 72

У недільних матчах було дві інтриги. Перша – хто гратиме в Лізі Європи, а хто вирушить у Лігу конференцій. Питання "третього зайвого" у Лізі Європи мали вирішити Аталанта, Рома і Ювентус.


Якщо бергамаски з туринцями грали проти невмотивованих суперників (Монца та Удінезе відповідно), то римляни, які на тижні програли фінал Ліги Європи Севільї, вдома протистояли Спеції. Команді Віктора Коваленка (українець розпочав у запасі) потрібно було перемагати на Олімпіко, щоб зберегти прописку в Серії А та не залежати від результату матчу Мілана та Верони.

У першому таймі в Римі команди обмінялися голами. Спеція вийшла вперед вже в дебюті, але перед свистком на перерву пропустила після навісу від Залевскі. Натомість у Бергамо Аталанта впевнено била Монцу, а Мілан, який прощався зі Златаном Ібрагімовічем, приніс хороші новини Спеції, забивши у ворота Верони (Жиру реалізував пенальті).


Федеріко К'єза приніс перемогу Ювентусу, але для путівки в Лігу Європи цього було замало – лише Ліга конференцій для туринців. Пауло Дибала в Римі реалізував пенальті. Це означає, що Рома фінішувала шостою і гратиме в Лізі Європи. Як і Аталанта, яка без проблем розбила Монцу. Тут "відзначився" Марлон – екс-захисник Шахтаря вийшов на заміну, а вже через хвилину отримав пряму червону картку.

Відповідно, друге питання, яке належало з'ясувати, полягало в тому, хто ж опуститься в Серію B. Спеція та Верона мали по 31 очку, а команда Коваленка за особистими поєдинками перебувала на рятівній 17-й позиції. Поразка в Римі поставила Спецію на межу катастрофи, але допоміг Мілан. Рафа Леау оформив дубль наприкінці гри і поки залишив "орлят" в еліті. Верона і Спеція зіграють плей-офф за місце в еліті – нещодавно регламент Серії А зазнав змін. У випадку однакової кількості очок у претендентів на виліт все вирішить додатковий матч.


Поєдинок Лечче та Болоньї нічого не вирішував, хоч і подарував одразу 5 голів. 2:3 – видовищний фініш сезону.