28 травня 2023 22:20

"Форталеза" та "Васку" на підтримку Вінісіуса не внесли імена темношкірих гравців у стартові склади

"Форталеза" та "Васко да Гама" перед матчем провели акцію на підтримку Вінісіуса Жуніора.


Команди зустрічалися між собою у рамках 8-го туру бразильської Серії А.


Перед матчем стартові склади обох клубів були опубліковані в твіттері без імен темношкірих гравців - вони були представлені лише ігровими номерами. Пізніше «Форталеза» та «Васко да Гама» пояснили, що акція покликана привернути увагу до проблеми расизму, після чого було опубліковано звичайні склади.


«На ринку праці, в аудиторіях університетів, на керівних посадах, у політиці... У країні з темношкірою більшістю ми нечасто бачимо чорношкірих людей у цих сферах, і це є відображенням расизму, який виходить далеко за межі образ і травм.

Ми робимо це для того, щоб подолати проблему. З поваги, рівності та інклюзивності.

Усі дії було обговорено зі спортсменами», – йдеться у заяві клубів.


Також усі гравці вийшли на матч у чорних футболках з написом: «При расизмі немає гри», – це ж гасло було завдано на капітанські пов'язки. Перед початком матчу було показано антирасистський ролик.


Нагадаємо, під час матчу 35-го туру Ла Ліги вболівальники "Валенсії" ображали Вінісіуса, називаючи вінгера "Реала" "мавпою", що призвело до зупинки гри на 8 хвилин. «Валенсія» отримала штраф на 45 тисяч євро та закриття однієї з трибун «Местальї» на п'ять матчів, проте пізнє покарання скоротилося до 3 матчів та 27 тисяч.