28 травня 2023 09:11

"Чому там немає українських гравців, які взимку перейшли до клубів АПЛ?". Громов здивований потраплянням до списку Мінмолодьспорту

Український нападник АЕКа (Ларнака) Артем Громов ексклюзивно для FanDay.net прокоментував свою присутність у списку спортсменів, які не повернулися з-за кордону, який вчора опублікувало Мінмолодьспорту.


Після початку війни в Україні почали діяти обмеження для виїзду за кордон чоловікам призовного віку. До цієї категорії осіб потрапляють і багато українських спортсменів.

Міномолодьспорту розробило спеціальну процедуру для виїзду українських спортсменів за кордон за спецперепустками для участі у змаганнях, після яких вони зобов'язані повернутися до України.

Учора Міномолодьспорту опублікувало список українських спортсменів, які не повернулися додому. Там виявилося двоє футболістів – Артем Громов (АЕК, Кіпр) та Владислав Кулач (Зіра, Азербайджан).

FanDay.net звернувся за коментарем до Артема Громова.

- Артеме, як прокоментуєте ситуацію, що ви потрапили до списку спортсменів, які не повернулися з-за кордону?

- Якщо чесно, я дуже здивований. Відразу постає питання, чому там є я та Кулач, але немає українських гравців, які взимку перейшли до клубів АПЛ? Це одразу наводить на думку про якусь вибірковість.

Було б цікаво почути коментар Мінмолодьспорту з цього приводу. Якщо я щось порушив, то я вибачаюсь, але закон повинен бути один для всіх.

– Ви знали, що маємо повернутися в Україну за спецперепусткою?

– Я розірвав контракт із Дніпром-1 в односторонньому порядку, у моїй угоді була така опція. У цей час ми знаходились у словацькому Кошице, де базувалася команда. Після осінньої частини чемпіонату, у мене з'явилася пропозиція від АЕКу (Ларнака), я повідомив клуб про розірвання контракту та переїхав на Кіпр.

Я підписував у Дніпрі-1 багато паперів, можливо, там був документ, за яким я мав повернутися до України з командою. Але я в це не вникав, і клуб ні в чому не звинувачую. Футбол – це моя робота, і я не зробив нічого поганого. Як і вся наша країна, я підтримую ЗСУ і чекаю на швидку перемогу над окупантами.